HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Garnalen Als Extra
topBanner
Orzo met garnalen als extra

Orzo met garnalen als extra

met cherrytomaten, geroosterd amandelschaafsel en grana padano

Vis als extra
Lees meer

Hoe noemen de Italianen orzo ook wel? a) grano, b) risoni of c) perlina. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Extra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenEiMelk (inclusief lactose)Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Kleine rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

30 gram

Amandelschaafsel

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

2 tl

Paprikapoeder

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Grana padano-vlokken

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

180 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3399 kJ
Energie (kcal)812 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels8 g
Eiwitten40 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de rode ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de cherrytomaten met het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur.

4

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Verhit ondertussen de olijfolie in een tweede wok of hapjespan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.

6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met het amandelschaafsel, garnalen en de overige grana padano.