topBanner
Linguine met kipfiletreepjes als extra

Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten

Extra Vlees
Lees meer

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Noord-Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Allergenen :Glutenbevattende granenNotenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 g

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen)

375 g

Rode cherrytomaten

2 stuks

Knoflookteen

10 g

Vers basilicum

½ stuks

Citroen

200 g

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

150 g

Spinazie

20 g

Cashewstukjes

(BevatNoten)

50 g

Grana padano-vlokken

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

40 g

Rucola

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

4 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4261 kJ
Energie (kcal)1019 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten49 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Staafmixer
Hoge kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de linguine. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Halveer de rode cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, pluk de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit.

2

Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon: 3/4 el olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes in 5 – 8 minuten gaar. Verwarm een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spinazie 3 - 4 minuten, totdat de spinazie geslonken is. Bewaar het kookvocht.

3

Meng in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, 3/4 van de grana padano en de cashewstukjes. Voeg per persoon 1 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de spinazie toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rucola over de borden. Schep de linguine erop en verdeel de spinaziepesto erover. Schep de cherrytomaten en de kipfiletstukjes erop en besprenkel met het overgebleven vocht uit de ovenschaal. Garneer met de overige grana padano.