Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Noord-Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Allergenen :
Tarwe
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

¼ stuk(s)

Citroen

100 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Grana Padanovlokken DOP

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1.25 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)941 kcal
Energie (kJ)3937 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten81.9 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels9.6 g
Eiwitten41.3 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de linguine.
  • Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Halveer de rode cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, pluk de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit.
Cherrytomaten roosteren
2
  • Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon: 3/4 el olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven.  
  • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes in 5 – 8 minuten gaar.
  • Verwarm een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spinazie 3 - 4 minuten, totdat de spinazie geslonken is. Bewaar het kookvocht.
Spinaziepesto maken
3
  • Meng in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, 3/4 van de grana padano en de cashewstukjes.
  • Voeg per persoon 1 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de spinazie toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Spinazie is een goede bron van ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden. Schep de linguine erop en verdeel de spinaziepesto erover.
  • Schep de cherrytomaten en de kipfiletstukjes erop en besprenkel met het overgebleven vocht uit de ovenschaal.
  • Garneer met de overige grana padano.