topBanner
Farfalle met doradefilet als extra

Farfalle met doradefilet als extra

met champignons, gemengde sla en pecorino

Vis als extra
Lees meer

Pecorino is van schapenkaas gemaakt heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Pasta

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Sjalot

250 gram

Champignons

2 stuk(s)

Doradefilet met huid

(BevatVis)

80 gram

Bospaddenstoelenpesto

(BevatMelk (inclusief lactose), NotenKan bevattenPindas, Celery)

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

5 gram

Verse krulpeterselie

25 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4164 kJ
Energie (kcal)995 kcal
Vetten61.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels7 g
Eiwitten38 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de sjalot. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.Dep de doradefilet droog met keukenpapier.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 5 - 7 minuten. Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de doradefilet 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

3

Schep de bospaddenstoelenpesto bij de champignons en verwarm 1 minuut.Voeg vervolgens ook de farfalle toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Scheur de slamix grof. Hak de krulpeterselie grof.

4

Verdeel de slamix over de borden en schep de pasta erover. Leg de doradefilet erop. Garneer met de geraspte pecorino en de krulpeterselie.