Veggie + protein - Farfalle met doradefilet als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Farfalle met doradefilet als extra

Veggie + protein - Farfalle met doradefilet als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino

Pecorino is van schapenkaas gemaakt heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Farfalle

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Kastanjechampignons

gram

Champignons

1 stuk(s)

Doradefilet

(Bevat Vis)

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)

20 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

2.5 gram

Verse krulpeterselie

15 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)659 kcal
Energie (kJ)2759 kJ
Vetten57.6 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten5.3 g
waarvan suikers2.8 g
Vezels3.5 g
Eiwitten27.8 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Wok
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle.
  • Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de sjalot. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.
  • Dep de doradefilet droog met keukenpapier. 
Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de kastanjechampignons toe en bak 5 - 7 minuten. 
  • Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de doradefilet 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
Op smaak brengen
3
  • Schep de bospaddenstoelenpesto bij de kastanjechampignons en verwarm 1 minuut.
  • Voeg vervolgens ook de farfalle toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Scheur de veldsla grof. 
  • Hak de krulpeterselie grof. 
Serveren
4
  • Verdeel de veldsla over de borden en schep de pasta erover.
  • Leg de doradefilet erop.
  • Garneer met de geraspte pecorino en de krulpeterselie.