HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Schnitzel Met Champignonroomsaus
topBanner
Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

met krieltjes en komkommersalade

Lees meer

Deze vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen :MelkEiGlutenbevattende granenMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

100 ml

Slagroom

(BevatMelk)

2 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

(BevatEi, Glutenbevattende granenKan bevattenMosterd)

5 gram

Verse bieslook

40 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 stuk(s)

Komkommer

40 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Paddenstoelenbouillonblokje

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

1 el

Extra vierge olijfolie

3 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Mosterd

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3824 kJ
Energie (kcal)914 kcal
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels14 g
Eiwitten19 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was de krieltjes grondig en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en champignons 2 - 4 minuten. Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 50 ml slagroom, 2 el water en 1/4 paddenstoelenbouillonblokje toe. Breng op smaak met peper. Laat de champignonsaus in 8 - 10 minuten inkoken.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de schnitzel 3 minuten per kant. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd ze vervolgens in halve maantjes en snijd de bieslook fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de komkommer, sla en de helft van de bieslook met de dressing.

4

Verdeel de krieltjes over de borden, leg de vegetarische schnitzel ernaast en schep er een lepel mayonaise op. Giet de champignonsaus in een kommetje en serveer ernaast. Serveer met de komkommersalade. Garneer met de rest van de bieslook.