
Vegetarische schnitzel met bieslookroomsaus
met gebakken krieltjes en salade
Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Vegetarische schnitzel
(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)
⅓ stuk(s)
Komkommer
1.5 stuk(s)
Tomaat
50 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Veldsla
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
Zelf toevoegen
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Honing
0.13 stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
- Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 12 - 14 minuten.
- Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

- Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bieslook fijn.
- Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, peper en zout.
- Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak, zodra de pan goed heet is, de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot de schnitzel goudbruin is.

- Verhit ondertussen in een andere koekenpan 50 ml kookroom per persoon op middelmatig vuur.
- Voeg per persoon: 1/8 bouillonblokje en 2 el water toe en laat de saus 3 - 4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en voeg eventueel een klein beetje water toe als de saus te dik is.
- Roer vlak voor het serveren de bieslook door de saus.

- Voeg de komkommer, tomaat en veldsla toe aan de dressing en schep om.
- Verdeel de vegetarische schnitzel, de krieltjes en de salade over de borden. Serveer de bieslookroomsaus over de vegetarische schnitzel.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!