Skip to main content
Primavera lasagne met Siciliaanse kruiden

Primavera lasagne met Siciliaanse kruiden

met romige saus en Goudse kaas

4.4
(418)

Nieuw ingrediënt in je box! Proef de zon met Hello Buon Appetito: een rijke mix van tomaat, kruiden en een vleugje chili - perfect voor extra smaak in elk gerecht.

Labels:
Veggie
Familie
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Haver
Mosterd
Soja
Gerst
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

200 gram

Passata

85 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat: Gluten, Haver, Mosterd, Soja, Gerst, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Ei, Gluten)

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode ui

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Hello Buon Appetito

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme groentebouillon

¼ el

Olijfolie

30 ml

Water voor saus

¼ el

Suiker

20 gram

[Plantaardige] roomboter

20 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4001 kJ
Energie (kcal)956 kcal
Vetten50.6 g
waarvan verzadigd31.2 g
Koolhydraten90.5 g
waarvan suikers25.5 g
Vezels9.9 g
Eiwitten30.3 g
Zout3.2 g
Potassium550.4 mg
Calcium49.8 mg
Iron1.4 mg
Hapjespan met deksel
Garde
Steelpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon (zie Tip).
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de courgette en paprika in blokjes.

Tip: Is het lastig om een kleine hoeveelheid bouillon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Tomatensaus maken
2
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 minuten.
  • Voeg daarna de courgette, paprika, Hello Buon Appetito en de Siciliaanse kruiden toe. Bak 4 - 5 minuten.
  • Voeg de passata, de suiker en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus. Laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Roux bereiden
3
  • Weeg de bloem en roomboter af.
  • Verhit de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde tot deze lichtbruin kleurt.
  • Voeg 1/3 van de room toe en roer door tot de room volledig is opgenomen.
Roomsaus maken
4
  • Herhaal, zodra de saus zachtjes kookt, deze handeling nog 2 keer met de overige room.
  • Roer constant om klontjes te voorkomen (zie Tip).
  • Voeg de bouillon toe en laat 3 minuten inkoken op hoog vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Toch klontjes gekregen? Probeer eerst met de garde alles weg te kloppen en schenk anders door een zeef.

Lasagne maken
5
  • Snijd indien nodig de lasagnebladeren kleiner om passend te maken voor jouw ovenschaal.
  • Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en leg er een laag lasagnebladeren bovenop.
  • Bedek met een dun laagje roomsaus. Schenk hier een dun laagje tomatensaus overheen.
  • Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn en eindig met een laag roomsaus.
Serveren
6
  • Strooi de kaas over de lasagne. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij een mooi goudbruin korstje heeft.
  • Laat de lasagne 3 minuten rusten. Serveer daarna over borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders