BestellenCadeaubon
Vegan traybake met bloemkool en zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Vegan traybake met bloemkool en zoete aardappel

met bulgur, hummus en granaatappelpitjes

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Plantaardig
Allergenen :
Sulfiet
Sesamzaad
Mosterd
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Hummus

(Bevat Sulfiet, Sesamzaad, Mosterd)

40 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

150 gram

Zoete aardappel

250 gram

Bloemkool

¼ stuk(s)

Granaatappel

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

125 ml

[Zoutarme] groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2729 kJ
Energie (kcal)652 kcal
Vetten27.9 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten72.9 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels17.5 g
Eiwitten14 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Grote kom
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was of schil de zoete aardappel en snijd in halve plakken van maximaal 1 cm dik. 
  • Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Meng in een grote kom de zoete aardappel en bloemkool met 1 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruiden, peper en zout. 

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

2
  • Bereid de bouillon met kokend water. Meng in een ovenschaal de bulgur en de bouillon. Roer goed door en breng op smaak met peper.
  • Zet de ovenschaal met bulgur onderin de oven. Zet de bakplaat met bloemkool en zoete aardappel erboven en bak beide 18 - 20 minuten.
  • Rol de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken.
  • Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
3
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng de helft van de verse kruiden in een kleine kom met 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de hummus toe aan een andere kleine kom, meng met 1/2 el water per persoon en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verdeel de bulgur over de borden.
  • Schep de zoete aardappel en de bloemkool de bulgur. 
  • Besprenkel de borden met de hummus.
  • Garneer met de kruidenolie, de overige granaatappelpitjes en verse kruiden.