Vegan traybake met bloemkool en zoete aardappel
met bulgur, hummus en granaatappelpitjes
Labels:
Extra groente
•Caloriebewust
•Plantaardig
Allergenen :
Sulfiet
•Sesamzaad
•Mosterd
•Tarwe
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
40 gram
Hummus
(Bevat Sulfiet, Sesamzaad, Mosterd)
40 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
150 gram
Zoete aardappel
250 gram
Bloemkool
¼ stuk(s)
Granaatappel
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
125 ml
[Zoutarme] groentebouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
½ el
Water
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Grote kom
•Ovenschaal
•Aluminiumfolie
•Kleine kom
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was of schil de zoete aardappel en snijd in halve plakken van maximaal 1 cm dik.
- Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes.
- Meng in een grote kom de zoete aardappel en bloemkool met 1 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruiden, peper en zout.
Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.
2
- Bereid de bouillon met kokend water. Meng in een ovenschaal de bulgur en de bouillon. Roer goed door en breng op smaak met peper.
- Zet de ovenschaal met bulgur onderin de oven. Zet de bakplaat met bloemkool en zoete aardappel erboven en bak beide 18 - 20 minuten.
- Rol de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken.
- Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
3
- Snijd de verse kruiden fijn.
- Meng de helft van de verse kruiden in een kleine kom met 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de hummus toe aan een andere kleine kom, meng met 1/2 el water per persoon en breng op smaak met peper en zout.
4
- Verdeel de bulgur over de borden.
- Schep de zoete aardappel en de bloemkool de bulgur.
- Besprenkel de borden met de hummus.
- Garneer met de kruidenolie, de overige granaatappelpitjes en verse kruiden.