Geroosterde bloemkool en zoete aardappel met bulgur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geroosterde bloemkool en zoete aardappel met bulgur

Geroosterde bloemkool en zoete aardappel met bulgur

met hummusdressing en granaatappelpitjes

Heb je granaatappelpitjes over? Strooi ze over je avocadotoast. De combinatie met avocado is lekker en bovendien een lust voor het oog.

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Klimaatbewust
Extra groente
Allergenen :
Sulfiet
Sesamzaad
Mosterd
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Hummus

(Bevat Sulfiet, Sesamzaad, Mosterd)

40 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

150 gram

Zoete aardappel

250 gram

Bloemkool

¼ stuk(s)

Granaatappel

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

125 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2729 kJ
Energie (kcal)652 kcal
Vetten27.9 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten72.9 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels17.5 g
Eiwitten14 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Was of schil de zoete aardappel en snijd in halve plakken van maximaal 1 cm dik. 
  • Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Meng in een grote kom de zoete aardappel en bloemkool met 1 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruiden, peper en zout. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier.

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Granaatappel bereiden
2
  • Meng in een ovenschaal de bulgur en de bouillon. Roer goed door en breng op smaak met peper.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats onderin de oven. Zet de bakplaat met bloemkool en zoete aardappel erboven en bak beide 18 - 20 minuten.
  • Rol de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken.
  • Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
Kruidenolie maken
3
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kleine kom de helft van de verse kruiden met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de hummus toe aan een andere kleine kom, meng met 1/2 el water per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over de borden.
  • Schep de zoete aardappel en de bloemkool over de bulgur. 
  • Besprenkel met de hummusdressing.
  • Garneer met de kruidenolie, de granaatappelpitjes en de overige verse kruiden.