Vegan schnitzel met knoflook-gemberrijst
Vegan schnitzel met knoflook-gemberrijst

Vegan schnitzel met knoflook-gemberrijst

met zoetzure rauwkost, zoete Aziatische saus en gomasio

Spitskool, een voedzame koolsoort, is rijk aan vitamine C, K en vezels. Met zijn milde smaak is spitskool veelzijdig in de keuken en ideaal voor een gebalanceerd dieet!

Tags:
Plant-based
Allergens:
Sesame
•Soy
•Wheat
•Barley

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ bunch

Scallions

½ piece

Carrot

100 g

Chopped sweetheart cabbage

75 g

Basmati rice

¼ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Vegan schnitzel

(Contains Wheat, Barley, Soy May be present Mustard)

5 g

Ginger paste

Not included in your delivery

180 milliliters

Water

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3850 kJ
Calories920 kcal
Fat42.4 g
Saturated Fat5.4 g
Carbohydrate107.6 g
Sugar29.7 g
Dietary Fiber15.8 g
Protein20.7 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Pan
•Grater
•Pan with Lid
•Tall-Sided Pan
•Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan of waterkoker.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Meng in een kom de suiker, wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om (zie Tip). Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nog fijner voor je hem aan de kom toevoegt.

Rijst koken
2
  • Verhit de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui en de gemberpuree toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en het kokende water toe. Verkruimel de benodigde hoeveelheid bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. 
  • Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
Schnitzel bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant.
  • Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise met de zoete Aziatische saus en 1 el water per persoon.
Serveren
4
  • Verdeel de knoflook-gemberrijst over de borden.
  • Verdeel de schnitzelreepjes over de rijst en garneer met de saus en de gomasio. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.
  • Serveer met de zoetzure rauwkost.