Skip to main content
Vegan schnitzel met cranberryjus en krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 Vegan schnitzel met cranberryjus en krieltjes

Vegan schnitzel met cranberryjus en krieltjes

met sperziebonen en champignons

Met dit recept tover je 276 gram groenten per portie op he bord.

Labels:
Plantaardig
Allergenen :
Soja
Tarwe
Gerst
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

150 gram

Sperziebonen

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Plantaardige schnitzel met cornflakes

(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst, Gluten Kan bevatten: Mosterd)

1.25 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Cranberrychutney

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

⅓ stuk(s)

(Zoutarm) groentebouillonblokje

½ el

Mosterd

90 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3794 kJ
Energie (kcal)907 kcal
Vetten55.8 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten65.9 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels20.9 g
Eiwitten24 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan of grote koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Small Frying Pan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verhit de oven voor op 200 graden.
  • Was de krieltjes en halveer. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng in een kom de krieltjes met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. 
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in drie stukken. Snijd de champignons in plakjes.
Krieltjes bakken
2
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot goudbruin. Schep halverwege om. 
  • Bak de pompoenpitten de laatste 4 minuten mee in de oven. 
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de champignons en sperziebonen 4 - 5 minuten.
Vegetarische schnitzel bakken
3
  • Voeg 40 ml water per persoon toe aan de pan en dek de pan af. Laat de groenten 2 - 3 minuten stomen.
  • Haal het deksel van de pan en voeg een klein klontje roomboter toe. Bak 6 - 8 minuten tot goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen een klein scheutje olijfolie in een kleine koekenpan voor de vegetarische schnitzel. 
  • Bak de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot goudbruin en krokant.
Dillemayonaise maken
4
  • Snijd de dille fijn. Meng in een kleine kom de dille met de mayonaise.
  • Haal de schnitzel uit de pan wanneer deze klaar is. 
Jus maken
5
  • Verhit de margarine in dezelfde pan van de schnitzel. Voeg dan het bouillonblokje, de mosterd en 50 ml water per persoon toe (zie Tip). Roer goed door. Voeg de cranberrychutney toe en kook al roerend 3 - 4 minuten.
  • Verwarm, indien nodig, de schnitzel in de oven met de krieltjes.

Tip: Kook je op gas? Haal dan de pan van het vuur voordat je het water toevoegt. 

Serveren
6
  • Verdeel de sperziebonen en champignons over de borden.
  • Serveer de vegetarische schnitzel en krieltjes naast de groenten.
  • Giet de jus over de groenten en bestrooi met de pompoenpitten.
  • Serveer de dillemayonaise bij de schnitzel en krieltjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

met appel, verse kruiden, balsamicodressing en pompoenpitten
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Pittige gebakken rijst met kimchi

Pittige gebakken rijst met kimchi

met vissaus, gebakken ei, furikake en sesamzaad
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en aardappelen
Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

met aardappelpuree, Parmigiano Reggiano en groene groenten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met sperziebonen en aardappelpartjes
BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

met regenboogkrieltjessalade in honing-mosterddressing
Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

met kimchi-regenboogsla, sesamzaadjes en pittige krieltjes
Romige mafaldine met honing-geitenkaas

Romige mafaldine met honing-geitenkaas

met panko, courgette en kappertjes
Vegetarische schnitzel met gomasiobroccoli

Vegetarische schnitzel met gomasiobroccoli

met romige aardappelsalade en augurken
Knapperige plantaardige kipburger met dillemayo

Knapperige plantaardige kipburger met dillemayo

op een wortelbroodje met frieten en komkommersalade
Heekfilet met zelfgemaakte beurre noisette

Heekfilet met zelfgemaakte beurre noisette

met citroen, salie, krieltjes en wortel
Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

met kimchimayo, sticky champignons, spinazie en wortel
Varkenshaas in zwartepepersaus

Varkenshaas in zwartepepersaus

met krieltjes en komkommer-appelsalade met pompoenpitten
Gebakken zalm in dilleroomsaus

Gebakken zalm in dilleroomsaus

met sperziebonen, wortel en aardappelpuree
Kipfilethaasjes met pesto-krieltjes

Kipfilethaasjes met pesto-krieltjes

met courgette en paprika
Griezelige gehaktballetjes met "bloed"saus van cranberry

Griezelige gehaktballetjes met "bloed"saus van cranberry

met pompoenpuree, spekjes en zelfgemaakte jus
Asperges met warmgerookte zalm en hollandaisesaus

Asperges met warmgerookte zalm en hollandaisesaus

met krieltjes en gekookt ei

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Rijstnoedels met varkensboerengehakt in romige pindasaus

Rijstnoedels met varkensboerengehakt in romige pindasaus

met hoisinsaus, limoen en kokosmelk
Kippendijreepjes met koolrabi

Kippendijreepjes met koolrabi

met kruidige bulgur, labne, vadouvan en spinazie
Heekfilet met Scandinavische salade

Heekfilet met Scandinavische salade

met aardappelen, dille en botersla
Orzo met venkel en spinazie

Orzo met venkel en spinazie

met witte kaas, citroen en pistachenoten
Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

in tomatensaus met cheesy pankotopping
Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

met pinda's en verse koriander
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

en voor ouders: zelfgemaakte tartaarsaus en citroenpartjes
Naanpizza met kip en puntpaprika

Naanpizza met kip en puntpaprika

met rucolasalade met basilicum-balsamicodressing
Entrecote met truffel-linguine

Entrecote met truffel-linguine

met Grana Padano, rucola en verse kruiden
Varkensworst van Brandt & Levie met regenboogwortels

Varkensworst van Brandt & Levie met regenboogwortels

met patatas bravas-stijl aardappelen, aioli en geroosterde-paprikasaus
Romige penne met broccoli en half-om-half gehakt

Romige penne met broccoli en half-om-half gehakt

en voor ouders: groenepestokaasblokjes, citroen en gezouten amandelen
Pokébowl met gefrituurde kip

Pokébowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel en komkommer
Aardappelkoek met geitenkaas en zure-roomsaus

Aardappelkoek met geitenkaas en zure-roomsaus

met cherrytomatensalade met citroendressing en pompoenpitten
Cheesy smashburger tostada's

Cheesy smashburger tostada's

met augurk-dillemayonaise en knapperige komkommerkoolsla
Vegetarische kipcurry met paksoi

Vegetarische kipcurry met paksoi

met rijst in kruidige kokossaus
Tempehbowl met miso-courgette en sojabonensalade

Tempehbowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pittige bosui-salsa, cashewnoten en komkommer
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Marokkaanse-stijl gekonfijte eend op bladerdeeg

Marokkaanse-stijl gekonfijte eend op bladerdeeg

met witte kaas, amandelen en wortelsalade
Kabeljauw en papillote met paprikapesto en amandelschaafsel

Kabeljauw en papillote met paprikapesto en amandelschaafsel

met rucolasalade, geroosterde broccoli en venkel
Varkenshaas met Grana Padano en knolselderijpuree

Varkenshaas met Grana Padano en knolselderijpuree

met sperziebonen, amandelschaafsel en honing-mosterddressing