Skip to main content
Vegan risotto met frisse rucolapesto

Vegan risotto met frisse rucolapesto

met kalamata-olijven, basilicumcrème en broccoli

Met dit recept tover je 255 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Cashewnoten
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1.5 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

75 gram

Risottorijst

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

40 gram

Rucola

10 gram

Vers basilicum

180 gram

Broccoli

¼ stuk(s)

Citroen

10 ml

Basilicumcrème

35 gram

Kalamata-olijven

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

300 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kJ)3478 kJ
Energie (kcal)831 kcal
Vetten48.3 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten77.7 g
waarvan suikers5.9 g
Vezels10.9 g
Eiwitten20.3 g
Zout3.3 g
Potassium648.7 mg
Calcium89.5 mg
Iron2.7 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel (zie Tip).
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Verhit een hapjespan met deksel zonder olie op hoog vuur en rooster de cashewstukjes en pompoenpitten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan voor in een waterkoker.

Smaakmakers bakken
2
  • Verhit 1/2 el plantaardige boter per persoon in dezelfde hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de risottorijst, Italiaanse kruiden, Siciliaanse kruiden en knoflook toe en bak 1 minuut.
  • Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels, afgedekt, de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Risotto maken
3
  • Voeg, zodra de bouillon is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. 
  • De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. 
  • Voeg de broccoli toe aan de hapjespan en kook, afgedekt, de laatste 7 - 9 minuten mee.
  • Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Pesto maken
4
  • Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp. 
  • Voeg de citroenrasp, de extra vierge olijfolie en de helft van: de rucola en verse basilicum toe aan een hoge kom met staafmixer. 
  • Voeg 1 tl cashewstukjes en pompoenpitten toe.
  • Mix met de staafmixer tot een pesto (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg eventueel meer extra vierge olijfolie toe als je de pesto te dik vindt.

Risotto afmaken
5
  • Snijd ondertussen de citroen in partjes en halveer de olijven.
  • Snijd het overige basilicum in reepjes.
  • Roer de basilicumcrème, de helft van de pesto en het sap van 1 citroenpartje per persoon door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Verdeel de overige rucola over de borden. Schep de risotto op de rucola.
  • Besprenkel met de overige rucolapesto.
  • Garneer met de overige cashewstukjes, olijven, pompoenpitten en basilicum.
  • Serveer met de overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders