topBanner
Varkenshaaspuntjes met bulgur, sperziebonen, paprika en pikante uienchutney

Varkenshaaspuntjes met bulgur, sperziebonen, paprika en pikante uienchutney

Lees meer

In dit gerecht worden sperziebonen gecombineerd met varkenshaaspuntjes, pikante uienchutney en bulgur. Bulgur is een graanproduct, gemaakt van verschillende soorten tarwe. Het zit boordevol goede voedingsstoffen, zoals ijzer en magnesium, en is rijk aan vezels.

Labels:InspiratieEten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

1

Knoflookteen

200 gram

Sperziebonen

1

Rode paprika

2

Tomaat

80 gram

Pikante uienchutney

220 gram

Varkenshaaspuntjes

1

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2

Olijfolie

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3017 kJ
Energie (kcal)721 kcal
Vetten23.4 g
waarvan verzadigd0.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers27.7 g
Vezels16 g
Eiwitten36 g
Zout2.2 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en voeg eventueel extra water toe als het te snel droog wordt. Roer de korrels met een vork los en laat de bulgur zonder deksel uitstomen.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3 cm. Snijd de paprika en tomaat in blokjes.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de sperziebonen, de paprika en 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de tomaat en de helft van de pikante uienchutney toe.

4

Voeg vervolgens de gekookte bulgur toe en verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de varkenshaaspuntjes 3 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

6

Verdeel de bulgur en de varkenshaaspuntjes over de borden. Serveer met de overige pikante uienchutney.