Skip to main content
Varkenshaas teriyaki met pinda-chilidressing
Varkenshaas teriyaki met pinda-chilidressing

Varkenshaas teriyaki met pinda-chilidressing

met paksoi, sesamzaad, limoen en broccoli

Limoenen zitten boordevol vitamine C, wat de immuniteit stimuleert en de huid gezond houdt. Een eenvoudige manier om je dagelijkse vitamine C binnen te krijgen!

Labels:
High Protein
Allergenen :
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Paksoi

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

15 gram

Teriyakisaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

¼ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

15 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

100 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Zwarte peper

Voedingswaarden

Energie (kJ)3520 kJ
Energie (kcal)841 kcal
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten88.9 g
waarvan suikers8 g
Vezels11 g
Eiwitten49.2 g
Cholesterol0.4 mg
Zout3.1 g
Potassium718.9 mg
Calcium125.7 mg
Iron1.9 mg

Benodigdheden

Kom
Pan
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de varkenshaas in dunne reepjes en voeg toe aan een kom. Voeg de sojasaus toe en breng op smaak met peper. Roer goed door.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Verwijder de steelaanzet van de paksoi. Snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi in repen.
  • Kook de noedels 2 - 3 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Dressing maken
2
  • Hak de pinda’s grof.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de pinda’s, de rode peper, de sesamolie, het zwarte sesamzaad, limoenrasp naar smaak en het sap van 1 limoenpartje per persoon.
Groenten bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de broccoli 2 minuten op middelhoog vuur. Blus af met een scheutje water.
  • Kook, afgedekt, 5 - 6 minuten op laag vuur.
  • Haal het deksel van de pan, voeg de paksoi toe en bak nog 5 - 6 minuten. 
  • Voeg de noedels toe aan de groenten en voeg sojasaus naar smaak toe. Roer goed door.
Serveren
4
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. 
  • Voeg in de laatste minuut de teriyakisaus toe.
  • Serveer de noedels en groenten over diepe borden, verdeel de teriyaki-varkenshaas eroverheen.
  • Besprenkel met de pinda-chilidressing en serveer met de eventuele overige limoenpartjes. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino
HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

en extra tomaat, limoen en avocado
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Quinoasalade met avocado en alfalfa

Quinoasalade met avocado en alfalfa

met sesam-sojadressing en koriander
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade
Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot
Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kabeljauwfilet als extra

met broccoli, courgette, geitenkaas en walnoot
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden
Orzo met köfte-stijl rundergehakt

Orzo met köfte-stijl rundergehakt

met mascarpone, paprika en prei
Oosters vispakketje met heekfilet

Oosters vispakketje met heekfilet

met kruidenrijst, sperziebonen en pinda's
Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

met pandanrijst en zoetzure komkommer
Spinazie-komkommersalade als extra

Spinazie-komkommersalade als extra

Bijgerecht | met sesam-soja dressing en zwart sesamzaad
Linguine all'amatriciana

Linguine all'amatriciana

met spek, pecorino en een pittige tomatensaus
Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

met komkommer, verse munt en zoet-pittige chilisaus
Kip-teriyaki-spiesjes

Kip-teriyaki-spiesjes

met gegrilde aubergine en basmatirijst
Kruidige kokossoep met sugarsnaps en gekookt ei

Kruidige kokossoep met sugarsnaps en gekookt ei

met noedels, Chinese kool en vers citroengras
Varkenshaas met champignonroomsaus

Varkenshaas met champignonroomsaus

met rijst en broccoli
Noedelbowl met rundvlees in Vietnamese stijl

Noedelbowl met rundvlees in Vietnamese stijl

met komkommer, wortel en pinda's
NL: Hutspot met varkenshaas BE: Stoemp met varkenshaas

NL: Hutspot met varkenshaas BE: Stoemp met varkenshaas

met gebakken spruitjes en spekblokjes

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla