Varkenshaas met geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met geroosterde groenten

Varkenshaas met geroosterde groenten

met aardappelsalade

Vandaag maak je een variant op ratatouille. Je legt tomaat, aubergine en courgette om en om zodat het er extra mooi uitziet (net als in de film)!

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Witte courgette

¼ stuk(s)

Aubergine

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Varkenshaas

5 gram

Verse basilicum en bieslook

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)728 kcal
Energie (kJ)3047 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers9 g
Vezels3 g
Eiwitten34 g
Zout1 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat, courgette en aubergine in dunne plakjes.

Groenten roosteren
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Leg de plakjes courgette, aubergine en tomaat om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Besprenkel de groenten met per persoon 1 el olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl tijm. Breng op smaak met peper en zout en bak 35 - 40 minuten in de oven.

Aardappelen koken
3

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in de pan met deksel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af met koud water en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Laat de aardappelen goed afkoelen – anders nemen ze bij het mengen in stap 5 alle mayonaise op en zal de aardappelsalade minder smeuïg worden.

Varkenshaas bakken
4

Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas 6 - 8 minuten. Keer regelmatig, zodat alle kanten mooi bruin worden. Snijd de bieslook fijn en snijd het basilicum in reepjes. Bewaar apart.

Aardappelsalade maken
5

Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn en de bieslook. Voeg de afgekoelde aardappelen toe aan de saladekom, breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden en schep de groenten ernaast. Garneer met het basilicum. Serveer de varkenshaas ernaast.