Varkenshaas in bacon met aardappelpuree
Varkenshaas in bacon met aardappelpuree

Varkenshaas in bacon met aardappelpuree

met gesmoorde prei en cranberrychutney

Wist je dat cranberry is afgeleid van het Duitse Kraanbere? Het bloemetje van de plant doet namelijk denken aan een kraanvogel!

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

2.5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

250 g

Potatoes

1 piece

Leek

40 g

Cranberry chutney

1 piece

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

1 slice

Bacon

Not included in your delivery

30 milliliters

[Plant-based] milk

1.25 tablespoon

[Plant-based] butter

125 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2566 kJ
Calories613 kcal
Fat21.9 g
Saturated Fat12.5 g
Carbohydrate68 g
Sugar22.7 g
Dietary Fiber14.4 g
Protein34.1 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Oven Dish
•Tall-Sided Pan
•Potato Masher
•Pan with Lid
•Casserole with Lid

Cooking Steps

Snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd vervolgens in stukken van 10 cm lang. 
Varkenshaas bakken
2
  • Wikkel het ontbijtspek om de varkenshaas. Verhit een koekenpan zonder bakvet en bak de varkenshaas 3 - 4 minuten rondom bruin. 
  • Vet een ovenschaal in met 1/4 el roomboter per persoon. 
  • Haal de varkenshaas uit de pan en bak, in de ovenschaal, nog 10 - 12 minuten mee in de oven. 
  • Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. 
Prei stoven
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei 3 – 4 minuten.
  • Blus af met de bouillon en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken. 
  • Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten.
  • Giet af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de varkenshaas over de borden.
  • Besprenkel met het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal.
  • Schep de aardappelpuree en de gesmoorde prei ernaast en serveer met de cranberrychutney.
  • Garneer de puree met de krulpeterselie.