Varkenshaas in bacon met aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas in bacon met aardappelpuree

Varkenshaas in bacon met aardappelpuree

met gesmoorde prei en cranberrychutney

Wist je dat cranberry is afgeleid van het Duitse Kraanbere? Het bloemetje van de plant doet namelijk denken aan een kraanvogel!

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Prei

40 gram

Cranberrychutney

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

1 plak(ken)

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

30 ml

[Plantaardige] melk

1.25 el

[Plantaardige] roomboter

125 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2566 kJ
Energie (kcal)613 kcal
Vetten21.9 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers22.7 g
Vezels14.4 g
Eiwitten34.1 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Aardappelstamper
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd vervolgens in stukken van 10 cm lang. 
Varkenshaas bakken
2
  • Wikkel het ontbijtspek om de varkenshaas. Verhit een koekenpan zonder bakvet en bak de varkenshaas 3 - 4 minuten rondom bruin. 
  • Vet een ovenschaal in met 1/4 el roomboter per persoon. 
  • Haal de varkenshaas uit de pan en bak, in de ovenschaal, nog 10 - 12 minuten mee in de oven. 
  • Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. 
Prei stoven
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei 3 – 4 minuten.
  • Blus af met de bouillon en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken. 
  • Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten.
  • Giet af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de varkenshaas over de borden.
  • Besprenkel met het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal.
  • Schep de aardappelpuree en de gesmoorde prei ernaast en serveer met de cranberrychutney.
  • Garneer de puree met de krulpeterselie.