Turkse pide met rundermerguez
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turkse pide met rundermerguez

Turkse pide met rundermerguez

met rode puntpaprika en zoetzure ui

Merguez heeft zijn kleur, geur en smaak te danken aan de specifieke kruiden van de worst - paprika, chili, koriander, komijn, gember en nog veel meer!

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Mosterd
Selderij
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(Bevat Soja, Mosterd, Selderij Kan bevatten Gluten, Tarwe, Eieren)

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ el

Rodewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 el

Water voor saus

1 tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4192 kJ
Energie (kcal)1002 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten116.1 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels8.3 g
Eiwitten38 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in dunne reepjes. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snipper de andere helft. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van de worstjes en knijp het vlees uit het vel.

Roerbakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gesnipperde ui 2 minuten. Voeg het worstvlees en de paprika toe en roerbak 4 minuten. Voeg de passata en per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix en 1 el water toe. Breng aan de kook. Laat 4 - 6 minuten op laag vuur zachtjes verder koken. Breng op smaak met peper en zout.

Ui pekelen
3

Meng in een kom per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de uienringen toe, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Pide vullen
4

Rol het pizzadeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Snijd het deeg in 2 gelijke delen. Vouw de randen naar binnen. Rol de hoekjes naar binnen tot je een schuitje krijgt. Verdeel de vulling over het deeg en bak de pides 15 - 20 minuten in de oven.

Tip: Gebruik eventueel een deegroller of lege fles wijn om het deeg uit te rollen.

Saus maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise met de sambal. 

Serveren
6

Verdeel de pides over de borden en beleg met de gepekelde ui en de tomaat. Besprenkel met de sambalmayonaise.