Merguez heeft zijn kleur, geur en smaak te danken aan de specifieke kruiden van de worst - paprika, chili, koriander, komijn, gember en nog veel meer!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
160 gram
Turkse groene peper
1 stuk(s)
Rode ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Rundermerguezworstje
(BevatSoja, Mosterd, SelderijKan bevattenGluten, Ei)200 gram
Passata
1 zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
280 gram
Pizzadeeg
25 gram
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)1 el
Rode wijnazijn
2 tl
Suiker
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse groene peper en snijd de peper in dunne ringen. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snipper de andere helft. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van het worstje en knijp het vlees uit het vel.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gesnipperde ui 2 minuten. Voeg het worstvlees en de Turkse groene peper toe en roerbak 4 minuten. Voeg de passata toe en per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix en 1 el water. Breng aan de kook. Laat 4 - 6 minuten op laag vuur zachtjes verder koken. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kom per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de uiringen toe, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Rol het pizzadeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Snijd het deeg in 2 gelijke delen. Vouw de randen aan de lange zijde 1 cm naar binnen. Rol de hoekjes naar binnen tot je een schuitje krijgt. Verdeel de vulling over het deeg. Verdeel de geraspte kaas over de vulling en bak de pides 15 - 20 minuten in de oven.
Snijd de tomaat in kleine blokjes. Hak de verse bladpeterselie grof.
Verdeel de pides over de borden en beleg met de gepekelde ui en tomaat. Garneer met de bladpeterselie.