Skip to main content
Turks broodje met kipgyros en tzatziki
Turks broodje met kipgyros en tzatziki

Turks broodje met kipgyros en tzatziki

met feta en tomaat

4.5
(13)

Geniet van allerlei Mediterraanse smaken met dit goedgevulde broodje kipgyros. De tzatziki is al kant-en-klaar, dus minder werk voor jou!

Labels:
Recept
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Turks broodje

200 gram

Kipgyros

160 gram

Tzatziki

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Rode ui

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 tl

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1860 kJ
Energie (kcal)444 kcal
Vetten10.7 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers5.2 g
Vezels3.3 g
Eiwitten35 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kleine kom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en verkruimel de feta. Snijd de tomaat in blokjes.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).

Tip: De andere helft van de ui gebruik je rauw in de volgende stap. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.

3

Meng ondertussen in een kleine kom de overige rode ui met de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven.


4

Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open. Beleg de broodjes met de kipgyros. Garneer met de tzatziki, feta, tomaat, rode ui en salademix.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders