Duik in augustus met ons de mediterrane keuken in! Snuif de zuiderse sfeer op en verwen je smaakpapillen met deze zomerse recepten. Klaar om te genieten?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
110 gram
Kipgyros
1 stuk(s)
Turks broodje
¼ head
Botersla
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
[Mini-]komkommer
25 gram
Aioli
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar.
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.
Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven. Houd per persoon 2 bladen botersla apart. Snijd de overige botersla fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.
Tip: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Je vindt het ook in boerenkool, spinazie en ei.
Snijd het broodje open en besmeer met aioli. Beleg met de bladen botersla, enkele plakjes tomaat en komkommer, wat rauwe rode ui en geraspte wortel. Meng de overige groenten en gesneden botersla in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.
Verdeel de broodjes over de borden. Schep de kipgyros erop. Serveer met de overige salade.