HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTurks Broodje Met Kipgyros En Aioli
topBanner
Turks broodje met kipgyros en aioli

Turks broodje met kipgyros en aioli

met knapperige salade van komkommer, wortel en tomaat

Mediterraan
Lees meer

Duik in augustus met ons de mediterrane keuken in! Snuif de zuiderse sfeer op en verwen je smaakpapillen met deze zomerse recepten. Klaar om te genieten?

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

220 gram

Kipgyros

2 stuk(s)

Turks broodje

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Melk (inclusief lactose), Noten, Soja, Sesam, Lupine)

½ stuk(s)

Botersla

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Aioli

(BevatEi, MosterdKan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3056 kJ
Energie (kcal)730 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Rasp
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar.

2

Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven. Houd per persoon 2 bladen botersla apart. Snijd de overige botersla fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

3

Snijd het broodje open en besmeer met aioli. Beleg met de bladen botersla, enkele plakjes tomaat en komkommer, wat rauwe rode ui en geraspte wortel. Meng de overige groenten en gesneden botersla in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.

4

Verdeel de broodjes over de borden. Schep de kipgyros erop. Serveer met de overige salade.