BestellenCadeaubon
Traybake met zalm in hoisinsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Traybake met zalm in hoisinsaus

met courgette, wortel en ovenrijst

Allergenen :
Vis
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Gele wortel

½ zakje(s)

Nasi-bami kruidenmix

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3088 kJ
Energie (kcal)738 kcal
Vetten29.9 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten81.3 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels7.3 g
Eiwitten27.9 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote kom
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 200 ml water per persoon aan de kook voor de rijst.
  • Snijd de ui in partjes. 
  • Halveer de courgette en snijd in halve maantjes.
  • Halveer de wortel en snijd in stukken van 1 cm.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

2
  • Meng in een grote kom de ui, courgette en wortel met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. 
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier.
  • Voeg de rijst en 200 ml kokend water per persoon en een snuf zout toe aan en ovenschaal en meng goed.
  • Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie.
3
  • Plaats de ovenschaal met rijst onderin de oven en de bakplaat met groenten middenin de oven.
  • Bak 20 - 22 minuten, of tot alles gaar is.
  • Bak de zalm de laatste 10 - 15 minuten mee. Leg de zalm met de huid naar beneden op de bakplaat en smeer de bovenkant van de zalm in met 2/3 van de hoisinsaus.
4
  • Snijd de limoen in 6 partjes. 
  • Meng in een kleine kom de sesamolie en overige hoisin saus met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl honing. 
  • Meng de nasi-bami kruiden door de rijst. Verdeel de rijst, groenten en zalm over borden.
  • Garneer met de hoisin-sesam dressing en de gomasio. Seveer met de overige limoenpartjes.