Traybake met zalm in hoisinsaus
met courgette, wortel en ovenrijst
Allergenen :
Vis
•Soja
•Tarwe
•Sesamzaad
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1 stuk(s)
Zalmfilet
(Bevat Vis)
15 gram
Hoisinsaus
(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)
75 gram
Jasmijnrijst
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Gele wortel
½ zakje(s)
Nasi-bami kruidenmix
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ stuk(s)
Limoen
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Grote kom
•Ovenschaal
•Bakplaat met bakpapier
•Aluminiumfolie
•Kleine kom
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 200 ml water per persoon aan de kook voor de rijst.
- Snijd de ui in partjes.
- Halveer de courgette en snijd in halve maantjes.
- Halveer de wortel en snijd in stukken van 1 cm.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
2
- Meng in een grote kom de ui, courgette en wortel met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout.
- Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier.
- Voeg de rijst en 200 ml kokend water per persoon en een snuf zout toe aan en ovenschaal en meng goed.
- Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie.
3
- Plaats de ovenschaal met rijst onderin de oven en de bakplaat met groenten middenin de oven.
- Bak 20 - 22 minuten, of tot alles gaar is.
- Bak de zalm de laatste 10 - 15 minuten mee. Leg de zalm met de huid naar beneden op de bakplaat en smeer de bovenkant van de zalm in met 2/3 van de hoisinsaus.
4
- Snijd de limoen in 6 partjes.
- Meng in een kleine kom de sesamolie en overige hoisin saus met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl honing.
- Meng de nasi-bami kruiden door de rijst. Verdeel de rijst, groenten en zalm over borden.
- Garneer met de hoisin-sesam dressing en de gomasio. Seveer met de overige limoenpartjes.