Zalm in hoisinsaus met ovenrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalm in hoisinsaus met ovenrijst

Zalm in hoisinsaus met ovenrijst

met geroosterde courgette en wortel

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Labels:
Klimaatbewust
Familie
Snelle bereiding
Allergenen :
Vis
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Gele wortel

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3088 kJ
Energie (kcal)738 kcal
Vetten29.9 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten81.3 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels7.3 g
Eiwitten27.9 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan
Grote kom
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Snijd de ui in partjes. 
  • Halveer de courgette en snijd in halve maantjes.
  • Halveer de wortel en snijd in stukken van 1 cm.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten bereiden
2
  • Meng in een grote kom de ui, courgette en wortel met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. 
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier.
  • Voeg de rijst, het kokende water en een snuf zout toe aan een ovenschaal en meng goed.
  • Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie.
Zalm roosteren
3
  • Plaats de ovenschaal met rijst onderin de oven en plaats de bakplaat met groenten middenin de oven.
  • Bak 20 - 22 minuten, of tot alles gaar is.
  • Leg de zalm met de huid naar beneden op de bakplaat en smeer de bovenkant van de zalm in met 2/3 van de hoisinsaus. Bak de zalm de laatste 10 - 15 minuten mee. 
Serveren
4
  • Snijd de limoen in 6 partjes. 
  • Meng in een kleine kom de sesamolie en overige hoisinsaus met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl honing. 
  • Meng de nasi-bamikruiden door de rijst. Verdeel de rijst, groenten en zalm over borden.
  • Garneer met de hoisin-sesamdressing en de gomasio. Seveer met de overige limoenpartjes.