Couscous met ovengebakken witte kaas en falafel
met groenten, tahinsaus en amandelen
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
75 gram
Volkoren couscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)
75 gram
Falafel
(Kan bevatten Mosterd, Soja, Gluten)
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Aubergine
¼ stuk(s)
Citroen
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Tahinsaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
10 gram
Gezouten amandelen
(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
½ el
Water voor saus
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de ui in partjes.
- Halveer de wortel en snijd in stukken van 1 cm.
- Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1/2 cm dik.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?
- Meng in een grote kom de groenten met de Midden-Oosterse kruiden en 1 el olijfolie per persoon.
- Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier (zie Tip).
- Bak de groenten 20 - 25 minuten in de oven.
Tip: Kook je voor 3 of meer personen, gebruik dan eventueel 2 kookplaten.
- Snijd de verse kruiden grof. Snijd de citroen in 6 partjes. Meng de tahinsaus met het water.
- Voeg, wanneer de groenten nog 10 minuten moeten bakken, de falafel toe aan de bakplaat en bak mee.
- Breng in een steelpan met deksel 175 ml water per persoon aan de kook voor de couscous (zie Tip).
- Zet het vuur uit, voeg de couscous toe, roer goed en laat afgedekt wellen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle couscous, maar gebruik 2/3. De overige couscous kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
- Meng vlak voor het serveren de za'atar en het sap van 1 citroenpartje per persoon door de couscous. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
- Verdeel de couscous over diepe borden. Leg de groenten en falafel erop.
- Besprenkel met de tahinsaus en verkruimel de witte kaas erboven.
- Garneer met de verse kruiden, de gezouten amandelen en eventueel de overige citroenpartjes.