Falafel en geroosterde groenten met tahinsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafel en geroosterde groenten met tahinsaus

Falafel en geroosterde groenten met tahinsaus

met witte kaas, couscous en amandelen

Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Snelle bereiding
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sesamzaad
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

75 gram

Falafel

(Kan bevatten Mosterd, Soja, Gluten)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Aubergine

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Water voor saus

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3784 kJ
Energie (kcal)904 kcal
Vetten42.5 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten94.7 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels15.2 g
Eiwitten28.6 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in partjes.
  • Halveer de wortel en snijd in halve maantjes van 1 cm dik.
  • Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1/2 cm dik.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Roosteren
2
  • Meng in een grote kom de groenten met de Midden-Oosterse kruiden en 1 el olijfolie per persoon.
  • Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier (zie Tip).
  • Bak de groenten 20 - 25 minuten in de oven.

Tip: Kook je voor 3 of meer personen? Gebruik dan eventueel 2 bakplaten.

Couscous wellen
3
  • Snijd de verse kruiden grof. Snijd de citroen in 6 partjes. Meng de tahinsaus met de aangegeven hoeveelheid water.
  • Voeg, wanneer de groenten nog 10 minuten moeten bakken, de falafel toe aan de bakplaat en bak mee.
  • Breng in een steelpan met deksel 175 ml water per persoon aan de kook voor de couscous (zie Tip). 
  • Zet het vuur uit, voeg de couscous toe, roer goed en laat afgedekt wellen. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle couscous, maar gebruik 2/3. De overige couscous kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Serveren
4
  • Meng vlak voor het serveren de za'atar en het sap van 1 citroenpartje per persoon door de couscous. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de couscous over diepe borden. Leg de groenten en falafel erop.
  • Besprenkel met de tahinsaus en verkruimel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de verse kruiden, de gezouten amandelen en eventueel de overige citroenpartjes.