BestellenCadeaubon
Couscous met ovengebakken witte kaas en falafel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Couscous met ovengebakken witte kaas en falafel

met groenten, tahinsaus en amandelen

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sesamzaad
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

75 gram

Falafel

(Kan bevatten Mosterd, Soja, Gluten)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Aubergine

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3740 kJ
Energie (kcal)894 kcal
Vetten41.7 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten93.6 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels14.7 g
Eiwitten28.5 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan met deksel
Steelpan met deksel

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in partjes.
  • Halveer de wortel en snijd in stukken van 1 cm.
  • Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1/2 cm dik.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

2
  • Meng in een grote kom de groenten met de Midden-Oosterse kruiden en 1 el olijfolie per persoon.
  • Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier (zie Tip).
  • Bak de groenten 20 - 25 minuten in de oven.

Tip: Kook je voor 3 of meer personen, gebruik dan eventueel 2 kookplaten.

3
  • Snijd de verse kruiden grof. Snijd de citroen in 6 partjes. Meng de tahinsaus met het water.
  • Voeg, wanneer de groenten nog 10 minuten moeten bakken, de falafel toe aan de bakplaat en bak mee.
  • Breng in een steelpan met deksel 175 ml water per persoon aan de kook voor de couscous (zie Tip). 
  • Zet het vuur uit, voeg de couscous toe, roer goed en laat afgedekt wellen. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle couscous, maar gebruik 2/3. De overige couscous kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

4
  • Meng vlak voor het serveren de za'atar en het sap van 1 citroenpartje per persoon door de couscous. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de couscous over diepe borden. Leg de groenten en falafel erop.
  • Besprenkel met de tahinsaus en verkruimel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de verse kruiden, de gezouten amandelen en eventueel de overige citroenpartjes.