HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomatensoep Met Paprikapesto Bruschette
topBanner
Tomatensoep met paprikapesto-bruschette

Tomatensoep met paprikapesto-bruschette

Met grana padano

Lees meer

Dit is een heerlijke zelfgemaakte soep van verse groenten. Voor een extra zoete smaak voeg je niet alleen tomaten, maar ook peen toe. Van de ciabatta maak je bruschette die je belegt met verse paprikapesto.

Labels:CaloriebewustOriginalVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)NotenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ stuk(s)

Peen

6 stuk(s)

Tomaat

2 tl

Gedroogde tijm

2 tl

Paprikapoeder

1 blik(ken)

Tomatenpuree

2 stuk(s)

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Paprikapesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

50 gram

Geraspte grana padano

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Honing

1 cube

Groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2109 kJ
Energie (kcal)504 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers22.4 g
Vezels11 g
Eiwitten18 g
Zout4.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snijd de ui in halve ringen en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de peen in dunne halve plakken en de tomaat in parten.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen, tomaat, gedroogde tijm, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

3

Voeg de honing en het kokende water toe aan de soeppan. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

4

Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat of ovenrooster met bakpapier, beleg met de rode paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.

5

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de grana padano toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng de soep op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige grana padano. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschette.