HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomatenrisotto Met Kokosmelk En Basilicum
topBanner
Tomatenrisotto met kokosmelk en basilicum

Tomatenrisotto met kokosmelk en basilicum

met rucola, Italiaanse kaas en gemengde pittentopping

Lees meer

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

10 gram

Rood basilicum

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Rode cherrytomaten

½ bakje(s)

Tomatenpuree

150 gram

Risottorijst

150 ml

Kokosmelk

20 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3372 kJ
Energie (kcal)806 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels6 g
Eiwitten20 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pluk de blaadjes van het basilicum en bewaar de takjes apart. Bereid de bouillon en voeg de basilicumtakjes toe aan de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de rode cherrytomaten.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur.Voeg de ui toe en 3/4 van de cherrytomaten. Roerbak 3 – 4 minuten. Verlaag het vuur naar middelhoog. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de tomatenpuree, de risottorijst en de knoflook toe. Roer goed door en bak nog 1 – 2 minuten verder.

3

Verlaag het vuur, voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan. Dek de pan af en laat het geheel 15 - 18 minuten sudderen op laag vuur. Roer regelmatig door en voeg eventueel wat water toe als de rijst te snel droogkookt. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pittenmix tot de pitten beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

4

Voeg, zodra de risottorijst gaar is, 1/2 el roomboter per persoon, de helft van het basilicum, de helft van de Italiaanse kaas en de helft van de pittenmix toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola over diepe borden en schep de risotto erop. Garneer met het overige basilicum en de overige Italiaanse kaas, pittenmix en cherrytomaten.