HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomatenrisotto Met Kokosmelk En Basilicum
topBanner
Tomatenrisotto met kokosmelk en basilicum

Tomatenrisotto met kokosmelk en basilicum

met rucola, Italiaanse kaas en gemengde pittentopping

Lees meer

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

10 gram

Rode basilicum

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Rode cherrytomaten

½ pot(s)

Tomatenpuree

150 gram

Risottorijst

150 ml

Kokosmelk

20 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

300 ml

Groentebouillon

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)492 kcal
Energie (kJ)2058 kJ
Vetten40.6 g
waarvan verzadigd23.2 g
Koolhydraten16.4 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels4.7 g
Eiwitten12.8 g
Zout2.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Pluk de blaadjes van het basilicum en bewaar de takjes apart.
  • Bereid de bouillon en voeg de basilicumtakjes toe aan de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de rode cherrytomaten
2
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur.
  • Voeg de ui toe en 3/4 van de cherrytomaten. Roerbak 3 – 4 minuten. Verlaag het vuur naar middelhoog. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg de tomatenpuree, de risottorijst en de knoflook toe. Roer goed door en bak nog 1 – 2 minuten verder.


3
  • Verlaag het vuur, voeg de kokosmelk (zie Tip) en de bouillon toe aan de hapjespan. Dek de pan af en laat het geheel 15 - 18 minuten sudderen op laag vuur. Roer regelmatig door en voeg eventueel wat water toe als de rijst te snel droogkookt.
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pittenmix tot de pitten beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met rijst.

4
  • Voeg, zodra de risottorijst gaar is, 1/2 el roomboter per persoon, de helft van het basilicum, de helft van de Italiaanse kaas en de helft van de pittenmix toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rucola over diepe borden en schep de risotto erop. Garneer met het overige basilicum en de overige Italiaanse kaas, pittenmix en cherrytomaten.