Skip to main content
Thaise groene curry met garnalen en broccolini
Thaise groene curry met garnalen en broccolini

Thaise groene curry met garnalen en broccolini

met citroengras, cashewnoten en zwart sesamzaad

Met dit recept tover je 273 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Schaaldieren
Vis
Sesamzaad
Cashewnoten
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

1.25 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Bimi broccoli

½ stuk(s)

Paksoi

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Vers citroengras

½ zakje(s)

Gedroogde laos

½ zakje(s)

Groene currykruiden

90 ml

Kokosmelk

120 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

5 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

(Kan bevatten: Selderij)

¼ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

10 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

25 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3256 kJ
Energie (kcal)778 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels8.6 g
Eiwitten33.8 g
Zout2.8 g
Potassium365.6 mg
Calcium114.5 mg
Iron2.9 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Weeg de rijst af. Kook de rijst in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snipper de sjalot fijn.
  • Schil de gember en rasp of snijd fijn. 
Broccolini bakken
2
  • Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper in ringetjes.
  • Halveer de broccolini in de lengte. Snijd eventuele dikke stronken in kwarten. 
  • Verhit een hapjespan zonder olie op hoog vuur. Rooster de cashewnoten 1 - 2 minuten, of tot goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Bak de broccolini 4 - 6 minuten, of tot goudbruin.
Groenten snijden
3
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Was de limoen grondig. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Knik de citroengrasstengels op 3 plaatsen, of sla plat met een pan om te smaak vrij te geven. 
  • Voeg een scheutje olijfolie, de sjalot, gember, knoflook, gedroogde laos, groene currykruiden en de helft van de rode peper toe aan de broccolini. Bak 1 - 2 minuten, of tot het begint te geuren.
Curry koken
4
  • Voeg de limoenrasp, het citroengras, de kokosmelk en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de hapjespan en breng aan de kook.
  • Roer de garnalen en de paksoi erdoorheen en kook, afgedekt, 3 - 5 minuten op laag vuur.
Curry afmaken
5
  • Voeg de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe aan de curry (zie Tip). 
  • Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal het citroengras uit de curry. 
  • Snijd de verse kruiden fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan minder vissaus, of laat het achterwege.

Serveren
6
  • Verdeel de curry over diepe borden. Serveer de rijst naast de curry.
  • Garneer met de koriander, peterselie, cashewnoten, limoenpartjes en de overige rode peper naar smaak.
  • Garneer met het zwarte sesamzaad.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en witte-kaassalsa
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

met vers citroengras, sperziebonen en rode peper
Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

met aardappelen, sperziebonen en verse dille
Spaghetti met Parmigiano-pankotopping

Spaghetti met Parmigiano-pankotopping

in rijke cherrytomatensaus met champignons en spinazie
Cheesy quiche met spek en koolrabi

Cheesy quiche met spek en koolrabi

mei prei en rozemarijn
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met avocado, zure room, tomatensalsa en limoen
Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

met krieltjes, hummus en tomatensalade
Italiaanse stijl hutspot met vegetarische gehaktballetjes

Italiaanse stijl hutspot met vegetarische gehaktballetjes

met verborgen groenten voor kinderen: puntpaprika, wortel en tomaat
Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

met burrata en gezouten amandelen
Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

met rijst, ras el hanout, peterselie en groenten
Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenbotersaus met venkelsalade met dille

Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenbotersaus met venkelsalade met dille

met knolselderijpuree met sperziebonen
Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelpartjes

Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelpartjes

met Peruaanse kruiden en rode-koolsalade
Zoet-pittige plantaardige visburger met ravigotesaus

Zoet-pittige plantaardige visburger met ravigotesaus

met frisse venkelsalade en BBQ-aardappelpartjes
Zalmfilet met citoen-salieboter

Zalmfilet met citoen-salieboter

met aardappelpuree en geroosterde groenten
Vietnamese stijl ‘shaking beef’ met umami komkommersalade

Vietnamese stijl ‘shaking beef’ met umami komkommersalade

met rijst, koriander en limoen
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en aardappelen
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

met zelfgemaakte muhammara, zoetzure ui en naan
Heekfilet met roerbaknoedels

Heekfilet met roerbaknoedels

met Vietnamese saus, pinda's en limoen
Pangasiusfilet in ontbijtspek met aardappeltjes

Pangasiusfilet in ontbijtspek met aardappeltjes

met wortel en ravigotesaus