Taco’s met kipgehakt, kidneybonen, groene peper en cheddar

Taco’s met kipgehakt, kidneybonen, groene peper en cheddar

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 1251 beoordelingen
Lees meer

In steeds meer steden duiken er hippe taquerias of tacorestaurants op. Taco’s zijn schelpen gemaakt van maïsmeel. Jij maakt deze hippe hap deze week gewoon zelf! Je vult de taco’s met pittig gebakken kipgehakt, groenten en bonen. Tenslotte nog wat Engelse cheddar erover en het smullen kan beginnen.

Labels:Pittig
Allergenen:SelderijMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Tomaat

½ stuks

Groene peper

4 stuks

Bleekselderij

(BevatSelderij)

240 g

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

½ stuks

Tomatenpuree

1 stuks

Rode kidneybonen

50 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2627.552 kJ
Energie (kcal)628 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten29 g
Eiwitten39 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijd de bleekselderij
Snijd de bleekselderij
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Snijd de bleekselderijstengels in stukken van maximaal ½ cm en snijd eventueel het groene blad fijn.

Roerbak het kipgehakt en de groenten.
Roerbak het kipgehakt en de groenten.
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 5 minuten op middelhoog vuur los. Voeg halverwege de ui, groene peper, bleekselderijstengels en tomatenpuree toe.

Voeg de zwarte balsamicoazijn toe.
Voeg de zwarte balsamicoazijn toe.
3

Voeg de kidneybonen, tomaat, zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 5 – 7 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Eet je de bleekselderij graag lekker zacht? Laat dan 5 minuutjes extra stoven.

4

Verdeel de tacoschelpen over een ovenrooster of bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de taco’s over de borden, vul met de saus en garneer met de cheddar en de eventuele bleekselderijblaadjes.