Sweet & savory Midden-Oosters stoofje
Sweet & savory Midden-Oosters stoofje

Sweet & savory Midden-Oosters stoofje

met kipmerguez, parelcouscous en rozijnen

Deze parelcouscous heeft het allemaal: van de hartige kipworstjes tot zoete rozijnen en van zachte parelcouscous tot knapperige amandelen.

Allergens:
Gluten
•Milk
•Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Paprika

½ unit

Rode ui

â…“ sachet(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

85 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

1 unit

Tomaat

15 g

Rozijnen

(May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

5 g

Verse munt

(May be present Celery)

2 unit

Kipmerquezworstje

25 g

Witte kaas

(Contains Milk)

10 g

Amandelen

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

225 milliliters

Kippenbouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3643 kJ
Calories871 kcal
Fat40 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate86 g
Sugar23 g
Dietary Fiber6 g
Protein37 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Casserole with Lid
•Fryingpan with lid

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Snijd de paprika in reepjes. Snipper de rode ui. Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1 tl Midden-Oosterse kruiden en bak een halve minuut, tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 – 4 minuten.

Parelcouscous koken
2

Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de parelcouscous toe aan de hapjespan met de paprika en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in ongeveer 12 – 14 minuten gaar. Roer regelmatig.

Tomaten toevoegen
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomatenblokjes en de rozijnen de laatste 4 – 6 minuten toe aan de parelcouscous.

Kipmerquez bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipmerguezworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

Garnering snijden
5

Snijd de witte kaas in kleine blokjes. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Hak de amandelen grof door.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden en leg de kipmerquezworstjes erop. Garneer met de witte kaas, amandelen en de verse munt.