
Sushibowl met zalmsnippers en gembermayonaise
met zoetzure radijsjes en komkommer
De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel ze goed af en voeg toe aan de bowl.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ bosje(s)
Radijs
½ stuk(s)
Komkommer
75 gram
Risottorijst
¼ stuk(s)
Avocado
1.5 cm
Verse gember
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
80 gram
Warmgerookte zalmsnippers
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
Zelf toevoegen
1.5 tl
Suiker
2 el
Wittewijnazijn
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven.Verwijder ondertussen het loof van de radijsjes en snijd ze in kwarten. Snijd de komkommer in kleine blokjes.

Meng in een saladekom per persoon 2 el wittewijnazijn en 1 1/2 tl suiker met een snuf zout. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om.Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet en spoel af met lauw water. Laat daarna uitlekken.

Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.Rasp de gember fijn.Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.
Tip: Avocado is rijk aan onverzadigde plantaardige vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!

Verdeel de rijst over grote kommen en garneer deze met de gomasio.Leg hiernaast de zoetzure radijsjes en komkommer, de zalmsnippers en de plakjes avocado.Schep een lepel gembermayonaise in het midden en serveer de sojasaus erbij.
Tip: Wist je dat veel mensen een tekort hebben aan vitamine D? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, zit er vol mee.