HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSushibowl Met Warmgerookte Zalm En Sojabonen
topBanner
Sushibowl met warmgerookte zalm en sojabonen

Sushibowl met warmgerookte zalm en sojabonen

met ingemaakte radijsjes, komkommer en avocado

Premium
Lees meer

De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af en voeg toe aan de bowl.

Allergenen :Glutenbevattende granenSojaVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 bos(sen)

Radijs

⅔ stuk(s)

Komkommer

150 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Avocado

4 stuk(s)

Bosui

1 cm

Verse gember

2 tl

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

240 gram

Warmgerookte zalm

(BevatVis)

100 gram

Sojabonen

(BevatSojaKan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

3.5 el

Witte balsamicoazijn

3 tl

Suiker

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3895 kJ
Energie (kcal)931 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels8 g
Eiwitten50 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven. Verwijder ondertussen het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 4 cm lang en 1/2 cm dik.

2

Meng in een kom per persoon 1 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl suiker met een snuf zout tot een dressing. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook de risottorijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in zeer fijne ringen en rasp de gember fijn. Meng in een tweede kom per persoon: 1 tl sojasaus, 1/4 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en de extra vierge olijfolie. Voeg de bosui en 1/2 tl gemberrasp per persoon toe en schep goed om. Zet opzij.

4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Voeg toe aan de rijst en schep goed om.

5

Verdeel de warmgerookte zalm met twee vorken in grove stukken.

6

Verdeel de pittenrijst over de kommen en serveer met de warmgerookte zalm, de ingelegde radijsjes en komkommer, de sojabonen, de bosui en de avocado.