Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo
Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo

Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo

met kappertjes, peterselie en courgette

Wist je dat kappertjes de ongeopende bloemkoppen zijn van de kappertjesplant? Ze worden voornamelijk geoogst in landen met een Mediterraans klimaat.

Tags:
Calorie Smart
•High Protein
Allergens:
Fish
•Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Basa fillet

(Contains Fish)

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

25 g

Chopped ​​onion

½ piece

Garlic

½ piece

Courgette

15 g

Capers

100 g

Passata

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

½ piece

Tomato

2.5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2715 kJ
Calories649 kcal
Fat22.4 g
Saturated Fat10.5 g
Carbohydrate74.5 g
Sugar19 g
Dietary Fiber9.2 g
Protein34.4 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan
•Casserole
•Tall-Sided Pan
•Paper Towel

Cooking Steps

Koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje boven. Kook de orzo 10 - 12 minuten op middelhoog vuur. Giet af en bewaar apart.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette, de knoflook en de gesneden ui 5 - 7 minuten.
Vis bakken
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is.
  • Bak in de laatste minuut de kappertjes mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Saus maken
3
  • Blus de courgette af met de balsamicoazijn.
  • Roer de passata, Siciliaanse kruiden en de suiker erdoorheen. 
  • Laat de saus inkoken tot de orzo gaar is.
  • Voeg de orzo en de bruschettadip toe aan de tomatensaus. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de tomatenorzo op diepe borden.
  • Leg de vis met kappertjes erbovenop.
  • Garneer met de peterselie.