Skip to main content
Gevulde courgette met kipgehaktballetjes

Gevulde courgette met kipgehaktballetjes

met guacamole en peterselie

Met dit recept tover je 278 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
-30% koolhydraten
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Sjalot

¼

Tomatenpuree

¼ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

30 gram

Tomatenketchup

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Mediterrane kruiden

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Guacamole

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1963 kJ
Energie (kcal)469 kcal
Vetten27.7 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten20.6 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels7.9 g
Eiwitten31.5 g
Zout2.9 g
Potassium522.5 mg
Calcium95.8 mg
Iron2.4 mg

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Halveer de courgette in de lengte en hol uit met een lepel. Laat ongeveer 1/2 cm aan de randen over. Bewaar het vruchtvlees.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote hapjespan met deksel en bak de courgette, afgedekt, 3 - 4 minuten op de snijkant. 
  • Draai de courgette om en bak 3 - 4 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen. 
Kipgehaktballetjes bakken
2
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalot 1 - 2 minuten.
  • Voeg 1/4 blikje tomatenpuree per persoon toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de kipgehaktballetjes toe aan de pan en snijd met een spatel in kwarten. Bak de kipgehaktballetjes 4 - 5 minuten, of tot het vlees gaar is.
  • Snijd ondertussen het vruchtvlees van de courgette fijn. Snijd de limoen in partjes. Snijd de bladpeterselie fijn. 
Afmaken
3
  • Voeg de BBQ-rub, de Mexicaanse kruiden en het vruchtvlees van de courgette toe aan de koekenpan en bak 2 minuten.
  • Blus af met 2 el water per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Besmeer de binnenkant van de courgette met de tomatenketchup. Vul de courgette met de kipgehaktballetjes met saus en bestrooi met de kaas.
  • Bak de courgette, afgedekt, 1 - 2 minuten, of tot de kaas is gesmolten.
Serveren
4
  • Verdeel de gevulde courgette over de borden.
  • Knijp 1 limoenpartje per persoon uit over het geheel (zie Tip).
  • Serveer met de guacamole. 
  • Garneer het gerecht met de bladpeterselie.

Tip: Limoenpartje over? Serveer deze er eventueel bij.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders