Skip to main content
Sticky aubergine met harissa en knapperige za'atar-pita
Sticky aubergine met harissa en knapperige za'atar-pita

Sticky aubergine met harissa en knapperige za'atar-pita

met krokante linzen, verse kruiden en salade met yoghurtdressing

Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

½ stuk(s)

Aubergine

½ zakje(s)

Hello Harissa

1 stuk(s)

Tomaat

½ pak(ken)

Linzen

(Kan bevatten: Gluten)

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat: Gluten, Tarwe)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

½ stuk(s)

Rode ui

½ head

Botersla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Rodewijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2664 kJ
Energie (kcal)637 kcal
Vetten17.4 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers28.5 g
Vezels14.3 g
Eiwitten20.7 g
Zout3 g
Potassium469.6 mg
Calcium70 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Zeef
Kleine kom
Keukenpapier

Instructies

Aubergine bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm dik. Meng in een saladekom de aubergine met een flinke scheut olijfolie.
  • Voeg de Hello Harissa (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de helft van de honing toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep goed om, zodat de aubergine rondom bedekt is. Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier.
  • Rooster 15 - 18 minuten in de oven.
Ui inleggen
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Meng in een kleine kom de ui, rodewijnazijn, suiker en een snufje zout. Zet apart en schep regelmatig om.
  • Laat de linzen uitlekken en verdeel over een andere bakplaat met bakpapier.
  • Dep droog met keukenpapier, breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Bak 12 - 15 minuten in de oven. 
  • Halveer de pita's en snijd open. 
Dressing maken
3
  • Verplaats de aubergine naar één kant van de bakplaat en leg de pita's ernaast. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.  Bak 10 minuten in de oven. 
  • Bestrooi daarna met de za'atar en bak nog 1 - 2 minuten in de oven. 
  • Meng in de saladekom de yoghurt met de overige honing en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de sla en de verse kruiden grof. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in de saladekom de sla, tomaat en de helft van de verse kruiden met de dressing.
  • Serveer de salade op borden. Verdeel de linzen en de aubergine eroverheen. Garneer met de ingelegde ui en de overige verse kruiden. Serveer de za'atar-pita ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders