Skip to main content
Steak met rozemarijn-aubergine en peterseliemayonaise
Steak met rozemarijn-aubergine en peterseliemayonaise

Steak met rozemarijn-aubergine en peterseliemayonaise

met bulgur, puntpaprika en Siciliaanse kruiden

Receptontwikkelaar Selma: "Couscous is tegenwoordig heel populair, maar bulgur is nog altijd wat minder bekend. Zelf ben ik grote fan: het heeft wat meer smaak en (vooral) bite dan couscous."

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Gluten
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver)

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Gluten, Ei, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme runderbouillon

20 ml

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3717 kJ
Energie (kcal)888 kcal
Vetten51.5 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten75.2 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels12.9 g
Eiwitten35.1 g
Zout1.7 g
Potassium379.3 mg
Calcium31.8 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm dik. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd de blaadjes fijn.
  • Meng in een kom de olijfolie met de helft van de zwarte balsamicoazijn en 3/4 van de rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout.
Groenten roosteren
2
  • Leg de aubergine op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 3/4 van de kruidenolie.
  • Rooster de aubergine 12 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de puntpaprika in reepjes.
  • Verdeel de puntpaprika en ui over een andere bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de overige kruidenolie en zet naast de aubergine in de oven.
Bulgur maken
3
  • Schep de aubergine om en plaats terug in de oven. Rooster alle groenten samen 6 - 8 minuten.
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit een klontje roomboter in een pan op middelhoog vuur. Bak de overige rozemarijn 1 minuut.
  • Voeg de bulgur toe en meng zodat de bulgur bedekt is met de roomboter. Voeg de bouillon toe, verlaag het vuur en kook de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten.
Steak bakken
4
  • Verhit opnieuw een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de boter goed heet is, de steak 1 - 3 minuten per kant.
  • Blus af met de overige zwarte balsamicoazijn en roer de honing erdoor.
  • Haal de steak uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Saus maken
5
  • Snijd, terwijl de steak aan het rusten is, de peterselie fijn en voeg de helft toe aan een kleine kom.
  • Voeg de mayonaise en de wittewijnazijn toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng het bakvet van de steak door de bulgur. Voeg daarna de Siciliaanse kruiden, ui en puntpaprika toe. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Snijd de steak, tegen de draad in, in plakken.
  • Verdeel de bulgur over de borden en leg de geroosterde aubergine en de steak erop.
  • Besprenkel met de saus en garneer met de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders