Geef het avondeten een twist met Peruaanse- en Engelse stijl recepten geïnspireerd op de film 'Paddington in Peru' - in de bioscoop vanaf 23 januari 2025. Kook dit recept en maak kans op een unieke reis naar Londen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
250 gram
Aardappelen
100 gram
Spinazie
1 stuk(s)
Ui
½ takje(s)
Verse rozemarijn
½ stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
½ tl
Mosterd
50 ml
Zoutarme runderbouillon
naar smaak
Peper en zout
Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel. Voeg een snuf zout toe en kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Bewaar wat van het kookvocht. Giet de rest af en laat de aardappelen uitstomen in de pan.
Bewaar apart tot stap 4.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen en bereid de bouillon. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, de steak en de helft van de ui 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Verlaag het vuur naar middellaag, haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.
Blus de pan af met de wittewijnazijn en laat 1 minuut koken. Voeg dan de bouillon en de helft van de room toe. Meng goed en laat 2 - 3 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook, overige ui en rozemarijn 1 minuut. Voeg de spinazie en de overige room toe. Meng goed en bak 1 - 2 minuten, of tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en dek af met het deksel. Laat zachtjes sudderen tot serveren.
Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met een klontje roomboter en een scheutje melk of het achtergehouden kookvocht. Breng op smaak met peper en zout en roer de mosterd erdoorheen.
Serveer de aardappelpuree op borden. Snijd de steak, tegen de draad in, in plakken en serveer ernaast. Giet de romige saus eroverheen en serveer de spinazie ernaast.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.