HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSteak Sandwich Met Gepofte Paprika
topBanner
Steak sandwich met gepofte paprika

Steak sandwich met gepofte paprika

met gekaramelliseerde sjalot en blauwe kaas

Lees meer

Kogelbiefstuk komt uit de bovenbil van het rund. Dit noemt men de kogel omdat het naast het kogelgewricht zit. Wist je dat de kogel samen met de haas het meest malse stukje vlees oplevert?

Labels:InspiratieCaloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Sjalot

60 gram

Mesclun

2 stuk(s)

Kogelbiefstuk

50 gram

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2646 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels9 g
Eiwitten40 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Kom
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de biefstuk uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de paprika en leg op een bakplaat met bakpapier, met de snijkant naar beneden. Bak de paprika 25 - 35 minuten in de oven, of tot hij zacht is en de schil geblakerd. Leg de laatste 6 - 8 minuten de ciabatta bij de paprika's in de oven.

2

Snijd ondertussen de sjalot in dunne halve ringen. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Draai het vuur middellaag, voeg de sjalot toe en bestrooi met een snufje zout. Laat in 20 - 25 minuten karamelliseren. Roer regelmatig door.

3

Meng in een saladekom de zwarte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en roer de mesclun erdoor.

4

Haal de paprika uit de oven en leg direct in een kom. Dek af met huishoudfolie en laat afkoelen tot je de paprika kunt aanraken zonder je te branden. Trek voorzichtig de schil van de paprika en snijd de paprika in repen. Let op: er kan hete stoom uitkomen!

5

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan. Bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd de biefstuk in reepjes.

6

Snijd de ciabatta open en besmeer met mosterd naar smaak. Beleg met de paprika, biefstukreepjes en sjalot en bestrooi met de danablu. Verdeel de steak sandwiches over de borden en serveer met de mesclun.