HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSteak Sandwich Met Gepofte Paprika
topBanner
Steak sandwich met gepofte paprika

Steak sandwich met gepofte paprika

Met gekarameliseerde sjalot en blauwe kaas

Lees meer

Deze steak sandwich is een feest van verschillende smaken. De zoete sjalotten en pittige blauwe kaas vormen samen een perfect duo voor bij de biefstukreepjes. Door de paprika te poffen in de oven wordt hij heerlijk zacht en intens van smaak.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenNoten, Ei, Lupine, Sesam, Melk (inclusief lactose), Soja)

4 stuk(s)

Sjalot

60 gram

Mesclun

200 gram

Biefstukreepjes

50 gram

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3456 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels8 g
Eiwitten41 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Bakplaat
Kom
Film plastique
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de paprika op een bakplaat met aluminiumfolie. Bak de paprika 25 – 35 minuten in de oven, of tot hij zacht is en de schil geblakerd. Keer halverwege om. Leg de laatste 6 – 8 minuten de baguettes bij de paprika in de oven.

2

Snijd ondertussen de sjalot in dunne halve ringen. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Draai het vuur middellaag, voeg de sjalot toe en bestrooi met zout. Laat in 20 – 25 minuten karameliseren. Roer regelmatig door.

3

Meng ondertussen in een kom de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en schep de mesclun erdoor.

4

Haal de paprika uit de oven en leg direct in een kom. Dek af met huishoudfolie en laat afkoelen tot je de paprika kunt aanraken zonder je te branden. Trek voorzichtig de schil van de paprika en snijd de paprika in repen. Let op: er kan hete stoom uitkomen!

5

Dep de biefstukreepjes droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de biefstukreepjes toe aan de koekenpan en bak in 1 – 2 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd de baguettes open en besmeer met mosterd naar smaak. Beleg met de paprika, biefstukreepjes en sjalot en bestrooi met de Deense blauwe kaas. Verdeel de steak sandwiches over de borden en serveer met de mesclun.