Skip to main content
Meatier-burger met frietjes en aioli

Meatier-burger met frietjes en aioli

met sperziebonensalade en uienjus

Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Allergenen:
Mosterd
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Vis
Schaaldieren
Selderij
Tarwe
Sesamzaad
Weekdieren
Gerst
Kan sporen van allergenen bevatten
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode ui

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

20 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

25 gram

Aioli

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Vis, Schaaldieren, Selderij, Tarwe, Sesamzaad, Weekdieren, Gerst, Kan sporen van allergenen bevatten, Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Kan sporen van allergenen bevatten, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

50 ml

Zoutarme runderbouillon

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4039 kJ
Energie (kcal)965 kcal
Vetten64.2 g
waarvan verzadigd23.2 g
Koolhydraten65.5 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels12.6 g
Eiwitten28.7 g
Zout2.2 g
Potassium1578.8 mg
Calcium139 mg
Iron2.3 mg
Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Frieten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van 1 cm dik.
  • Dep de frieten droog met keukenpapier en voeg toe aan een kom. Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Sperziebonen koken
2
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Vul een pan met een bodempje water. Voeg de sperziebonen toe met een snuf zout.
  • Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken, of tot ze beetgaar zijn.
  • Giet af en spoel af met koud water zodat de sperziebonen niet verder garen. Zet apart en laat de sperziebonen verder afkoelen.
Uienjus maken
3
  • Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een flinke klont roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 7 minuten.
  • Blus de af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de bouillon toe.
  • Meng goed en laat 5 - 8 minuten op laag vuur inkoken.
Burger bakken
4
  • Verhit een klontje roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 3 - 4 minuten per kant.
  • Haal uit de koekenpan en bewaar apart onder aluminiumfolie.
Salade maken
5
  • Meng in een saladekom extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de sperziebonen en de slamix erdoorheen. Schep goed door de dressing heen.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.

Serveren
6
  • Serveer de frieten op borden met alles ernaast.
  • Serveer met de uienjus en de aioli.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders