HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSteak Frites Met Dragonmayonaise
topBanner
Steak frites met dragonmayonaise

Steak frites met dragonmayonaise

Premium
Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Kogelbiefstuk

500 gram

Vastkokende aardappelen

250 gram

Rode cherrytomaten

0.55 stuk(s)

Botersla

10 gram

Verse dragon en kervel

2 stuk(s)

Bosui

50 gram

Kappertjes en gesneden augurken

2 el

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

½ tl

Honing

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Rode wijnazijn

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3975 kJ
Energie (kcal)950 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels9 g
Eiwitten43 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Ovenschaal
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Haal de biefstuk uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

2

Meng ondertussen in een ovenschaal de rode cherrytomaten met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak ze de laatste 10 - 15 minuten mee met de ovenfrieten.

3

Snijd ondertussen de botersla in stukken en snijd de verse kervel fijn. Pluk de blaadjes van de takjes verse dragon en hak grof. Snijd de bosui in fijne ringen.

4

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rode wijnazijn, de honing en de mosterd tot een vinaigrette. Voeg de bosui toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de botersla en de kappertjes en augurken toe aan de saladekom en meng goed. Meng in een kleine kom de dragon en de kervel met de mayonaise.

5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 3 tot 4 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat wat zwarte peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

6

Verdeel de frieten, de salade en de gepofte tomaatjes over de borden en leg de biefstuk erbij. Serveer met de dragonmayonaise.