Stamppot van pastinaak en bataat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stamppot van pastinaak en bataat

Stamppot van pastinaak en bataat

Met rucola, pecannoten en kruidenkaasblokjes

Dit is een goed gevulde, vrolijk gekleurde stamppot die je maakt het met pastinaak, bataat, aardappelen, rucola, courgette en pecannoten. De kruidenkaasblokjes zorgen voor romigheid in het gerecht, daarnaast zorgt de rozemarijn voor een aromatische smaak. Net even wat anders dan een boerenkool- of andijviestampot.

Labels:
Kook mij eerst
•Veggie
•Familie
Allergenen :
Noten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Kruimige aardappelen

150 gram

Zoete aardappel

750 gram

Pastinaak

½ stuk(s)

Courgette

¼ bosje(s)

Verse rozemarijn

30 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Pecannoten

(Bevat Noten)

25 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2879 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers24.5 g
Vezels16 g
Eiwitten18 g
Zout1 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan
•Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Schil of was de aardappelen (doré), de bataat en de pastinaak grondig. Snijd de aardappelen en de bataat in kwarten en snijd de pastinaak in plakken van ongeveer dezelfde grootte.

Koken
2

Zorg dat de aardappel, bataat en pastinaak net onder water staan in een grote pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook met een snufje zout en kook in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
3

Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes van 1 cm. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd de rozemarijn fijn. Scheur de rucola klein en hak de pecannoten grof.

Pecannoten roosteren
4

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette en rozemarijn 6 – 7 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Puree stampen
5

Stamp de aardappelen, bataat en pastinaak met een aardappelstamper tot een grove puree. Roer de courgette, kruidenkaasblokjes, mosterd en het grootste deel van de rucola door de stamppot. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de pecannoten en overige rucola.