Vandaag geen gewone stamppot, maar een stamppot met Aziatische twist! Laat je verrassen door de combinatie van Chinese kool en sojasaus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
¼ stuk(s)
Chinese kool
â…“ zakje(s)
Groene currykruiden
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
15 ml
Kokosmelk
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
10 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
15 gram
Witte miso
(Bevat Soja, Tarwe)
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
Weeg de Chinese kool af en snijd vervolgens in dunne repen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kool met 1 tl groene currykruiden per persoon 6 - 7 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd, terwijl de Chinese kool bakt, de ui in grove halve ringen. Laat ondertussen de eieren meekoken in het water van de aardappelen. Kook de eieren 4 - 8 minuten (zie Tip).
Tip: Hoe lang je de eieren kookt hangt af van hoe jij je eitje graag eet: ga je voor zacht of hard?
Verhit 1 el roomboter per persoon in de koekenpan van de Chinese kool op middellaag vuur. Bak de ui 4 - 5 minuten. Voeg de zoete Aziatische saus en 30 ml water per persoon toe en laat de saus nog 4 - 5 minuten zachtjes inkoken.
Giet ondertussen de eieren en aardappelen af, laat de eieren schrikken onder koud water en houd apart. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de kokosmelk tot een puree (zie Tip). Meng de Chinese kool door de puree en breng op smaak met de sojasaus, witte miso, peper en zout.
Tip: Voeg de kokosmelk lepel voor lepel toe om te voorkomen dat de puree te waterig wordt.
Pel de eieren en snijd doormidden.
Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.
Verdeel de stamppot over de borden. Schenk de saus met ui over de stamppot en serveer het ei erbij. Garneer met de gefrituurde uitjes (zie Tip).
Tip: Voeg de gefrituurde uitjes toe vlak voor het serveren zodat ze niet zacht worden door de puree.