HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpinazie Gehaktpotje Met Pastinaak
topBanner
Spinazie-gehaktpotje met pastinaak

Spinazie-gehaktpotje met pastinaak

Met appelmoes en spekjes

Lees meer

Pastinaak wordt geschaard onder de vergeten groenten, maar echt vergeten is deze witte wortel allang niet meer. Zijn veelzijdigheid maakt het een graag geziene gast in veel gerechten. Met zijn romige structuur en zoetige smaak vormt hij een heerlijke combinatie met de zoute spekjes en de zoetzure appel.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

125 gram

Pastinaak

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Spekblokjes

200 gram

Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevattenGluten, Ei, Soja, Selderij, Mosterd)

2 stuk(s)

Appel

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

1 tl

Honing

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3554 kJ
Energie (kcal)850 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers31.0 g
Vezels15 g
Eiwitten35 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Steelpan
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.

2

Schil ondertussen de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de pastinaak na 5 minuten mee met de aardappelen.

3

Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de appel met de honing en 3 el water per persoon in de steelpan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten op laag vuur koken. Haal de pan daarna van het vuur. Roer de appel door en prak grof met een vork. Bewaar de appelmoes tot gebruik met het deksel op de pan.

4

Snipper ondertussen de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes toe en bak 4 – 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.

5

Voeg vervolgens de aardappelen en pastinaak toe aan de wok of hapjespan met gehakt en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Scheur ten slotte de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat al roerend slinken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het spinazie-gehaktpotje over de borden en serveer met de appelmoes.