Skip to main content
Smokey Mexicaanse kippensoep
Smokey Mexicaanse kippensoep

Smokey Mexicaanse kippensoep

met zure room, zoete aardappel, mais en koriander

4.3
(408)

Koriander heeft twee verschillende delen die kunnen worden gebruikt: de bladeren, die een frisse en citrusachtige smaak hebben, en de zaden, die een warme en kruidige smaak hebben.

Labels:
Calorie Smart
New Ingredient
MICROWAVE PREP
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Pulled chicken

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Zoete aardappel

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

100 gram

Passata

50 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Water

¼ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2463 kJ
Energie (kcal)589 kcal
Vetten26.1 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten56.4 g
waarvan suikers21.8 g
Vezels14.1 g
Eiwitten27.9 g
Cholesterol30 mg
Zout3.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium80.9 mg
Calcium67.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Hittebestendige kom
Vershoudfolie
Soeppan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes.
  • Voeg toe aan een grote magnetronbestendige kom. Voeg de roomboter en de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Dek af met vershoudfolie, prik een paar keer in het folie en zet 4 - 5 minuten in de magnetron, of tot de aardappel zacht is.
  • Verwijder voorzichtig het vershoudfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng goed en zet apart.
Ui bakken
2
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui 1 - 2 minuten.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
Soep maken
3
  • Voeg de pulled chicken, de passata, de chipotlepasta (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de bouillon toe aan de soeppan. Breng aan de kook en laat sudderen tot het serveren.
  • Giet de mais af en snijd de koriander fijn.
  • Zet vlak voor het serveren het vuur uit. Roer de mais en de helft van de zure room erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de zoete aardappel in kommen en bedek met de soep.
  • Garneer met de koriander en de overige zure room.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders