Skip to main content
Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas
Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

Met wortel, courgette, ontbijtspek en rucola

Dit gerecht brengt de rijke smaken van Bologna bij jou in huis, en dat in maar liefst 25 minuten!

Labels:
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

⅓ stuk(s)

Courgette

1 plak(ken)

Ontbijtspek

110 ml

Heinz Tomato Frito

½

Tomatenpuree

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

20 gram

Rucola

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)964 kcal
Energie (kJ)4033 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten21 g
waarvan suikers19 g
Vezels10 g
Eiwitten52 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Kook de spaghetti in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel en courgette in kleine blokjes. Snijd de ontbijtspek in reepjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle spaghetti, maar gebruik 2/3. De overige spaghetti kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Gehakt bakken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan, fruit de ui en knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de wortel, courgette en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg het gehakt en ontbijtspek toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de passata, de gedroogde oregano en 100 ml water per persoon toe, draai het vuur laag en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten stoven. Verkruimel 1/4 runderbouillon blokjes per persoon erboven. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: 1. Heb je iets langer de tijd? Laat het geheel nog langer sudderen zodat de saus nog meer smaak krijgt!

  1. Voeg eventueel meer water toe als de saus snel indikt.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de rucola met per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en 1tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Meng 1/2 el saus per persoon door de pasta. Verdeel de pasta over de borden en schep de overige saus erover. Rasp de parmigiano regiano over de saus. Garneer met de rucola.

Tip: Door gelijk een kleine hoeveelheid saus door de pasta te mengen blijft de spaghetti niet aan elkaar plakken en krijgt iedere hap smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes

Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes

in zoete Aziatische saus met spitskool en broccoli
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Pittige gebakken rijst met kimchi

Pittige gebakken rijst met kimchi

met vissaus, gebakken ei, furikake en sesamzaad
Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

met rijst, paprika, wortel en amandelschaafsel
Cheeseburger met loaded tortillachips

Cheeseburger met loaded tortillachips

met avocado, pittige mayo, mais en tomaat
Romige Stroganoff-stijl mafaldine

Romige Stroganoff-stijl mafaldine

met gemengd gehakt, groentemix en peterselie
Kippendijreepjes in zwarteknoflooksaus

Kippendijreepjes in zwarteknoflooksaus

met rijst, paksoi, sugarsnaps en gomasio
Platbroodpizza met kip en puntpaprika

Platbroodpizza met kip en puntpaprika

met rucolasalade met basilicum-balsamicodressing
Pokébowl met garnalen en ponzumayonaise

Pokébowl met garnalen en ponzumayonaise

met mango, gomasio, koolsla en komkommer
Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

met gehakt, spitskool en appel
Spaghetti al limone met pankotopping

Spaghetti al limone met pankotopping

met spruiten en courgette
Noedels met kipgehakt, pinda's en paksoi

Noedels met kipgehakt, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Koolvis in botersaus met citroen en kappertjes

Koolvis in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Romige mafaldine met spekreepjes-pankotopping

Romige mafaldine met spekreepjes-pankotopping

met Parmigiano Reggiano, prei, champignons en citroen
Wrap met krokante kipschnitzel

Wrap met krokante kipschnitzel

met mangoketchup en koolsla
Kipfilet op romige citroenrijst

Kipfilet op romige citroenrijst

met aglio e olio, cherrytomaten en courgette
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Zoete sesamnoedels met gebakken ei

Zoete sesamnoedels met gebakken ei

met gefrituurde uitjes, koriander en roerbakgroenten
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree

met courgette, gebakken uitjes en spinazie
Smokey Mexicaanse kippensoep

Smokey Mexicaanse kippensoep

met zure room, zoete aardappel, mais en koriander

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes