Dit gerecht brengt de rijke smaken van Bologna bij jou in huis, en dat in slechts 25 minuten! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Spaghetti
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ piece
Carrot
⅓ piece
Courgette
1 slice
Bacon
½
Tomato paste
100 g
Beef mince with Italian seasoning
100 g
Passata
½ sachet(s)
Dried oregano
20 g
Arugula
½ piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium beef stock cube
1 tablespoon
Olive oil
Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel en courgette in kleine blokjes. Snijd het ontbijtspek in reepjes.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle spaghetti, maar gebruik 2/3. De overige spaghetti kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de wortel, courgette en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg het gehakt en ontbijtspek toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de passata, de gedroogde oregano en 100 ml water per persoon toe, draai het vuur laag en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten stoven. Verkruimel 1/4 runderbouillonblokje per persoon boven de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Heb je iets langer de tijd? Laat het geheel nog langer sudderen zodat de saus nog meer smaak krijgt! Voeg eventueel meer water toe als de saus snel indikt.
Meng in een saladekom de rucola met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Meng 1/2 el saus per persoon door de pasta. Verdeel de pasta over de borden en schep de overige saus erover. Rasp de parmigiano regiano over de saus. Garneer met de rucola.
Tip: Door direct een kleine hoeveelheid saus door de pasta te mengen blijft de spaghetti niet aan elkaar plakken en krijgt iedere hap smaak krijgt.