Dit gerecht brengt de rijke smaken van Bologna bij jou in huis, en dat in slechts 25 minuten! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
180 gram
Spaghetti
(BevatTarwe, GlutenKan bevattenEieren, Mosterd, Soja, Lupine)1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Wortel
⅔ stuk(s)
Courgette
2 plak(ken)
Ontbijtspek
70 gram
Tomatenpuree
200 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
1 pak(ken)
Passata
1 zakje(s)
Gedroogde oregano
40 gram
Rucola
25 gram
Parmigiano reggiano
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
½ stuk(s)
Runderbouillonblokje
2 el
Olijfolie
Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel en courgette in kleine blokjes. Snijd het ontbijtspek in reepjes.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle spaghetti, maar gebruik 2/3. De overige spaghetti kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de wortel, courgette en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg het gehakt en ontbijtspek toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de passata, de gedroogde oregano en 100 ml water per persoon toe, draai het vuur laag en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten stoven. Verkruimel 1/4 runderbouillonblokje per persoon boven de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Heb je iets langer de tijd? Laat het geheel nog langer sudderen zodat de saus nog meer smaak krijgt! Voeg eventueel meer water toe als de saus snel indikt.
Meng in een saladekom de rucola met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Meng 1/2 el saus per persoon door de pasta. Verdeel de pasta over de borden en schep de overige saus erover. Rasp de parmigiano regiano over de saus. Garneer met de rucola.
Tip: Door direct een kleine hoeveelheid saus door de pasta te mengen blijft de spaghetti niet aan elkaar plakken en krijgt iedere hap smaak krijgt.