HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Spaghetti Bolognese Met Parmezaanse Kaas
topBanner
Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

met wortel, courgette, ontbijtspek en rucola

Lees meer

Dit gerecht brengt de rijke smaken van Bologna bij jou in huis, en dat in slechts 25 minuten!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

⅔ stuk(s)

Courgette

25 gram

Ontbijtspek

1

Tomatenpuree

200 gram

Italiaans gekruid rundergehakt

200 gram

Passata

1 zakje(s)

Gedroogde oregano

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

25 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ stuk(s)

Runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4149 kJ
Energie (kcal)992 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels10 g
Eiwitten52 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel en courgette in kleine blokjes. Snijd het ontbijtspek in reepjes.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de wortel, courgette en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg het gehakt en ontbijtspek toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de passata, de gedroogde oregano en 100 ml water per persoon toe, draai het vuur laag en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten stoven. Verkruimel 1/4 runderbouillonblokje per persoon boven de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng in een saladekom de rucola met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng 1/2 el saus per persoon door de pasta. Verdeel de pasta over de borden en schep de overige saus erover. Rasp de parmigiano regiano over de saus. Garneer met de rucola.