Snelle roerbaknoedels met Chinese kool, ei en cashewnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle roerbaknoedels met Chinese kool, ei en cashewnoten

Snelle roerbaknoedels met Chinese kool, ei en cashewnoten

De titel verklapt het al: een snelle en gemakkelijke roerbakmaaltijd met een gebakken spiegelei en cashewnoten. En ook al is deze maaltijd een Aziatische klassieker, de rode peper en Chinese kool waarmee je aan de slag gaat komen gewoon van Hollandse bodem!

Labels:
Pittig
•Veggie
Allergenen :
Gluten
•Pinda's
•Noten
•Sesamzaad
•Soja
•Eieren
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Chinese kool

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

20 gram

Gezouten cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

½ tl

Gemalen kardemom

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

â…“ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)535 kcal
Energie (kJ)2238 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten22 g
Zout0 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Wok met deksel
•Koekenpan

Instructies

Snijd de Chinese kool in reepjes.
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de Chinese kool in reepjes.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan, hak grof en bewaar apart.

Voeg de kool toe aan de pan.
3

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de Chinese kool en kardemom toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de sesamolie, sojasaus en witte wijnazijn toe en roerbak 5 minuten.

4

Kook ondertussen de noedels in 5 minuten gaar. Giet af en spoel daarna af onder koud water. Voeg de noedels en het grootste deel van de cashewnoten toe aan de wok of hapjespan. Verhit nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.

Bak het ei.
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan. Breek het ei boven de pan en bak in 3 minuten op middelhoog vuur tot het eiwit gestold is.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel het gerecht over de borden, leg het ei erop en garneer met de overige cashewnoten.