De titel verklapt het al: een snelle en gemakkelijke roerbakmaaltijd met een gebakken spiegelei en cashewnoten. En ook al is deze maaltijd een Aziatische klassieker, de rode peper en Chinese kool waarmee je aan de slag gaat komen gewoon van Hollandse bodem!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Chinese kool
70 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
20 gram
Gezouten cashewnoten
(Bevat Pinda's, Noten)
½ tl
Gemalen kardemom
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 el
Zonnebloemolie
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
â…“ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de Chinese kool in reepjes.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan, hak grof en bewaar apart.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de Chinese kool en kardemom toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de sesamolie, sojasaus en witte wijnazijn toe en roerbak 5 minuten.
Kook ondertussen de noedels in 5 minuten gaar. Giet af en spoel daarna af onder koud water. Voeg de noedels en het grootste deel van de cashewnoten toe aan de wok of hapjespan. Verhit nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan. Breek het ei boven de pan en bak in 3 minuten op middelhoog vuur tot het eiwit gestold is.
Verdeel het gerecht over de borden, leg het ei erop en garneer met de overige cashewnoten.