
Snelle pasta met vegetarisch gehakt en Mexicaanse kruiden
met paprika en zure room
Passata di pomodoro is gemaakt van verse, rijpe tomaten die gekookt en vervolgens gezeefd worden. Het vormt de perfecte basis voor pastasauzen.
Labels:
Extra groente
•Familie
•Veggie
Allergenen :
Soja
•Gerst
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
80 gram
Vegan gehakt
(Bevat Soja, Gerst)
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
¼ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
100 gram
Passata
70 gram
Mais in blik
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan
•Hapjespan met deksel
•Vergiet
Instructies

1
- Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de penne.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
- Voeg het vegan gehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het vegan gehakt uit de pan en bewaar apart.
- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

2
- Kook de penne in 10 - 12 minuten gaar. Bewaar een klein beetje kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
- Verhit de hapjespan opnieuw met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur.
- Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
- Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.
Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

3
- Laat de mais uitlekken in een vergiet en weeg af.
- Voeg de gekookte penne, een scheutje kookvocht, het gebakken vegan gehakt, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan.
- Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.

4
- Verdeel de pasta over de borden en de zure room erbovenop.
- Garneer met de overige geraspte kaas.