HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Mujadara Met Linzen En Rijst
topBanner
Snelle mujadara met linzen en rijst

Snelle mujadara met linzen en rijst

Met spiegelei en yoghurt-tahinsaus

QUICK & EASY
Lees meer

Kruidig, rijk van smaak en lekker vullend - dat is mujadara in een notendop. Je maakt dit Midden-Oosterse gerecht van gebakken linzen en rijst met gekarameliseerde uien. Deze snelle versie serveer je met een frisse yoghurt-tahinsaus en je maakt het helemaal af met een spiegelei

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

80 gram

Basmatirijst

2 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Rode paprika

1 blik(ken)

Linzen

2 tl

Gemalen komijnzaad

3 tl

Gemalen korianderzaad

½ stuk(s)

Citroen

12 bosje(s)

Verse koriander

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

100 gram

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), SesamzaadKan bevattenPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2937 kJ
Energie (kcal)702 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels14 g
Eiwitten29 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Kook 125 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst .
• Weeg 40 g rijst per persoon af t, voeg met een snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook de rijst, afgedekt, 12 – 14 minuten.
• Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

• Snijd de sjalot in dunne halve ringen, snijd de rode paprika in dunne repen en giet de linzen af.
• Verhit de olijfolie in een wok en bak de sjalot in 3 minuten bruin op hoog vuur • Voeg de paprika, de gemalen komijn en koriander en een snuf zout toe en bak 6 minuten.

3

• Snijd ondertussen de citroen in partjes en hak de koriander grof. • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 2 eieren. • Voeg de rijst, linzen, peper en zout toe aan de wok en roer goed.

4

• Verdeel het gerecht over de borden. • Knijp er naar smaak de partjes citroen over uit. • Leg de spiegeleieren erop. Bestrooi met de koriander, peper en zout en besprenkel met de yoghurt-tahinsaus