Kruidig, rijk van smaak en lekker vullend - dat is mujadara in een notendop. Je maakt dit Midden-Oosterse gerecht van gebakken linzen en rijst met gekarameliseerde uien. Deze snelle versie serveer je met een frisse yoghurt-tahinsaus en je maakt het helemaal af met een spiegelei
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
80 gram
Basmatirijst
2 stuk(s)
Sjalot
2 stuk(s)
Rode paprika
1 blik(ken)
Linzen
2 tl
Gemalen komijnzaad
3 tl
Gemalen korianderzaad
½ stuk(s)
Citroen
12 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevattenSelderij)4 stuk(s)
Ei
(BevatEieren)100 gram
Yoghurt-tahinsaus
(BevatMelk (inclusief lactose), SesamzaadKan bevattenPinda's, Noten)2.5 el
Olijfolie
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
• Kook 125 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst .
• Weeg 40 g rijst per persoon af t, voeg met een snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook de rijst, afgedekt, 12 – 14 minuten.
• Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
• Snijd de sjalot in dunne halve ringen, snijd de rode paprika in dunne repen en giet de linzen af.
• Verhit de olijfolie in een wok en bak de sjalot in 3 minuten bruin op hoog vuur
• Voeg de paprika, de gemalen komijn en koriander en een snuf zout toe en bak 6 minuten.
• Snijd ondertussen de citroen in partjes en hak de koriander grof. • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 2 eieren. • Voeg de rijst, linzen, peper en zout toe aan de wok en roer goed.
• Verdeel het gerecht over de borden. • Knijp er naar smaak de partjes citroen over uit. • Leg de spiegeleieren erop. Bestrooi met de koriander, peper en zout en besprenkel met de yoghurt-tahinsaus