Snelle linzenstoof met champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle linzenstoof met champignons

Snelle linzenstoof met champignons

met crème fraîche en een frisse salade

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is tomatenpuree in sommige boxen vervangen door tomatenblokjes.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Bereid in stap 1 per persoon 50 ml groentebouillon. Voeg in stap 3, tegelijk met de zwarte balsamicoazijn, 1/4 pak tomatenblokjes per persoon toe.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Prei

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Paprikapoeder

½ pak(ken)

Linzen

⅓ blik(ken)

Tomatenpuree

15 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ el

Zwarte balsamicoazijn

75 ml

Groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3128 kJ
Energie (kcal)748 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels14 g
Eiwitten24 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de prei in dunne halve ringen.Snijd de champignons in kwarten.Bereid de bouillon.

.
2

Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de prei, de champignons, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout toe en bak 4 – 7 minuten. • Giet de linzen af.

.
3

Voeg een 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenpuree toe aan de hapjespan en roerbak nog 2 minuten. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn met peper en zout. Schep de rucola en veldsla erdoor. Voeg de bouillon, de linzen en de crème fraîche toe aan de hapjespan en roer door. Verhit nog 2 minuten.

.
4

Verdeel de linzenstoof over kommen of diepe borden en verkruimel de feta erboven. Serveer met de salade en de ciabatta.