HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Linzenstoof Met Champignons
topBanner
Snelle linzenstoof met champignons

Snelle linzenstoof met champignons

met crème fraîche en een frisse salade

QUICK & EASY
Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is tomatenpuree in sommige boxen vervangen door tomatenblokjes.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Bereid in stap 1 per persoon 50 ml groentebouillon. Voeg in stap 3, tegelijk met de zwarte balsamicoazijn, 1/4 pak tomatenblokjes per persoon toe.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Prei

250 gram

Champignons

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

3 tl

Paprikapoeder

1 pak(ken)

Linzen

⅔ blik(ken)

Tomatenpuree

30 gram

Rucola en veldsla

100 gram

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

150 ml

Groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3128 kJ
Energie (kcal)748 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels14 g
Eiwitten24 g
Zout3.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de prei in dunne halve ringen.Snijd de champignons in kwarten.Bereid de bouillon.

2

Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de prei, de champignons, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout toe en bak 4 – 7 minuten. • Giet de linzen af.

3

Voeg een 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenpuree toe aan de hapjespan en roerbak nog 2 minuten. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn met peper en zout. Schep de rucola en veldsla erdoor. Voeg de bouillon, de linzen en de crème fraîche toe aan de hapjespan en roer door. Verhit nog 2 minuten.

4

Verdeel de linzenstoof over kommen of diepe borden en verkruimel de feta erboven. Serveer met de salade en de ciabatta.