HelloFresh
Snelle linzenstoof met champignons

Snelle linzenstoof met champignons

met crème fraîche en een frisse salade

QUICK & EASY
Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is tomatenpuree in sommige boxen vervangen door tomatenblokjes.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Bereid in stap 1 per persoon 50 ml groentebouillon. Voeg in stap 3, tegelijk met de zwarte balsamicoazijn, 1/4 pak tomatenblokjes per persoon toe.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

200 g

Prei

250 g

Champignons

2 stuks

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

3 tl

Paprikapoeder

1 pak

Linzen

⅔ blik

Tomatenpuree

30 g

Rucola en veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

150 ml

Groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3128 kJ
Energie (kcal)748 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels14 g
Eiwitten24 g
Zout3.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de prei in dunne halve ringen.Snijd de champignons in kwarten.Bereid de bouillon.

2

Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de prei, de champignons, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout toe en bak 4 – 7 minuten. • Giet de linzen af.

3

Voeg een 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenpuree toe aan de hapjespan en roerbak nog 2 minuten. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn met peper en zout. Schep de rucola en veldsla erdoor. Voeg de bouillon, de linzen en de crème fraîche toe aan de hapjespan en roer door. Verhit nog 2 minuten.

4

Verdeel de linzenstoof over kommen of diepe borden en verkruimel de feta erboven. Serveer met de salade en de ciabatta.