HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Kipcurry
topBanner
Snelle kipcurry

Snelle kipcurry

met bloemkoolrijst en naanbrood

QUICK & EASY
Lees meer

Met deze rode curry zit je, zoals de titel al doet vermoeden, lekker snel aan tafel. In plaats van gewone rijst, gebruik je bloemkoolrijst – die is niet alleen sneller gaar, maar het is ook een makkelijke manier om extra groente binnen te krijgen. Doordat je de rijst roerbakt, blijft hij knapperig en krijgt hij een nootachtige smaak. We hebben deze keer gekozen voor kippendij – ook bekend als de biefstuk onder de kip – omdat het zo lekker mals is.

Labels:Lekker snel
Allergenen :GlutenSojaMelk (inclusief lactose)Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Kippendijreepjes

50 gram

Rode currypasta

(BevatGluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

150 ml

Kokosmelk

2 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGluten, Melk (inclusief lactose), Tarwe)

200 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3425 kJ
Energie (kcal)819 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen.

2

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de rode paprika, ui en kippendijstukjes 3 - 4 minuten. Voeg de rode currypasta toe en bak nog 1 minuut.  Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.Breng op smaak met peper en zout.

3

Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven.Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng op smaak met ruim peper en zout.

4

Verdeel de bloemkoolrijst over diepe borden.Schep de kipcurry erover.Serveer met het naanbrood.