HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Garnalencurry Met Broccolirijst
topBanner
Snelle garnalencurry met broccolirijst

Snelle garnalencurry met broccolirijst

met paprika

Nicolette's favoriet
Lees meer

Als je graag wat minder koolhydraten eet, zit je met dit gerecht goed. De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 200 gram groente binnen. Het gerecht is ook nog eens rijk aan foliumzuur, wat je onder andere energie geeft. Een goede maaltijd dus voor het sporten, of wanneer je wat extra energie nodig hebt.

Labels:Lekker snelLekker snelLactosevrij
Allergenen :VisSchaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Jasmijnrijst

200 gram

Broccolirijst

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

3 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Paprika

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

250 ml

Kokosmelk

180 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)466 kcal
Energie (kJ)1952 kJ
Vetten35.62 g
waarvan verzadigd21.3 g
Koolhydraten14.39 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels6.91 g
Eiwitten18.9 g
Zout3.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

• Kook de pandanrijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar in een pan met deksel (zie Tip). Voeg in de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

• Pers ondertussen de knoflook of snijd de peper fijn. Rasp de gember, verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in dunne reepjes.

Tip: In jouw box zit meer rijst dan je nodig hebt voor dit recept, dus weeg van tevoren de juiste hoeveelheid af. De overige rijst is lekker in een salade of meegekookt in een soep.

2

• Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui, de helft van de knoflook, de helft van de gember en de helft van de rode peper 1 minuut.

• Voeg de paprika, vissaus en kokosmelk toe en laat 8 – 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan.

3

• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de rest van de knoflook, gember en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur.

• Voeg de garnalen toe en bak 3 – 4 minuten, of totdat ze gaar zijn.

• Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

4

• Verdeel de pandanrijst met broccolirijst over de borden.

• Verdeel de helft van de groenten en garnalen over de rijst en schep de helft ernaast. Giet de overige kokosmelk over het gerecht.