HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Garnalencurry Met Broccolirijst
topBanner
Snelle garnalencurry met broccolirijst

Snelle garnalencurry met broccolirijst

met sperziebonen en paprika

Nicolette's favoriet
Lees meer

.

Labels:Lekker snel
Allergenen :VisSchaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

140 gram

Pandanrijst

200 gram

Broccolirijst

2 stuk(s)

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Gele paprika

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

250 ml

Kokosmelk

160 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2937 kJ
Energie (kcal)702 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g
Zout3.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

• Kook de pandanrijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar in een pan met deksel. Voeg in de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. • Pers ondertussen de knoflook of snijd de peper fijn. Rasp de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in dunne reepjes.

2

• Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de helft van de knoflook, de helft van de gember en de helft van de rode peper 1 minuut. • Voeg de sperziebonen, paprika, vissaus en kokosmelk toe en laat 8 – 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan.

3

• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de rest van de knoflook, gember en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg de garnalen toe en bak 3 – 4 minuten, of totdat ze gaar zijn. • Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

4

• Verdeel de pandanrijst met broccolirijst over de borden. • Verdeel de helft van de groenten en garnalen over de rijst en schep de helft ernaast. Giet de overige kokosmelk over het gerecht.