Smörgåstårta met zelfgemaakte eiersalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smörgåstårta met zelfgemaakte eiersalade

Smörgåstårta met zelfgemaakte eiersalade

Zweeds sandwichtaartje met avocado en wortelbroodje

Maaltijd klaar, televisie aan en scoren maar! Lekker met je bord op schoot proeven van én kijken naar het beste van Europa. Is dit recept een winnaar?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ei

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Peer

2.5 gram

Verse dille

5 gram

Tuinkers

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ bosje(s)

Radijs

1 stuk(s)

Wortelbroodje

½ stuk(s)

Avocado

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)740 kcal
Energie (kJ)3095 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers22 g
Vezels10.8 g
Eiwitten25 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom

Instructies

Eieren koken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de eieren. Kook 2 eieren per persoon, afgedekt, in 8 - 10 minuten hard. Giet af en spoel de eieren af onder de koude kraan.

Tip: Wil je er ook graag een zachtgekookt eitje bij? Haal dan 1 van de 2 eitjes al na 6 minuten uit de pan.

Eiersalade maken
2

Snijd de komkommer in dunne plakken. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in parten. Hak de verse dille fijn. Knip de tuinkers af. Pel de gekookte eieren en snijd ze doormidden. Prak 1 hardgekookt ei per persoon in een kom. Voeg de mayonaise, de helft van de dille en 1tl mosterd per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Peer is niet alleen lekker, het bevat ook nog eens bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus, of uit het vuistje tussendoor.

Avocadovulling maken
3

Snijd de radijzen in kwarten. Meng in een kom per persoon: 1el wittewijazijn met 1tl suiker. Roer tot de suiker is opgelost en meng dan de radijzen erdoor. Bak de wortelbroodjes 6 - 8 minuten in de oven. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak het vruchtvlees in een kleine kom fijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de broodjes in drie lagen. Beleg de onderste laag met eiersalade en komkommerplakjes en de tweede laag met avocado en de helft van de tuinkers. Dek het sandwichtaartje af met het kapje van het wortelbroodje. Verdeel de overige komkommer, de radijsjes, peer en de rest van de dille en tuinkers sierlijk op een bord rond het sandwichtaartje. Snijd de overige eieren in kwarten en serveer erbij.

Tip: Is het broodje te plat om in 3 lagen te snijden? Snijd het dan in twee en gebruik het kapje als tweede laag. Leg het kapje omgekeerd op het broodje en beleg met de avocado en tuinkers.