Shakshuka met rundertartaar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka met rundertartaar

Shakshuka met rundertartaar

Met ei en aubergine

Voor shakshuka pocheer je eieren in een saus van tomaten. Met alle andere ingrediënten in het gerecht kun je eindeloos variëren. Gebruik de kruiden die jij lekker vindt of vul het recept aan met groenten die je nog over hebt. Vandaag eet je shakshuka met aubergine en kruidig gehakt. Doordat je in dit recept de tomaten lang stooft, wordt de smaak heel krachtig.

Allergenen :
Gluten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Ciabatta met zonnebloempitten

(Bevat Gluten)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

3 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Rundertartaar

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

¼ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)662 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels10 g
Eiwitten46 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de aubergine in kleine blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de ui, de knoflook en de rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de blokjes aubergine toe en bak ze in 5 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de rode paprika en de tomaten in blokjes.

Groente stoven
3

Voeg de paprika, de tomaat en 20 ml water per persoon toe aan de hapjespan. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en roer goed door. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 18 – 20 minuten zachtjes stoven op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Schep regelmatig om.

Eieren garen
4

Bak ondertussen de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. Maak voor ieder ei een kuiltje in het groentemengsel en breek er de eieren in. Bestrooi met peper en zout. Laat de eieren, afgedekt, in 10 – 12 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Rundertartaar bakken
5

Snijd ondertussen de verse krulpeterselie fijn. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de gekruide rundertartaar, de gemalen komijn en het paprikapoeder toe. Bak de rundertartaar in 3 minuten los en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de groentestoof met de eieren over de borden en bestrooi met de rundertartaar. Garneer met de krulpeterselie en serveer met de ciabatta.